Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

АНТОН КУТЕВ
АНТОН КУТЕВ

Червеният Антон Кутев ще е говорител на служебното правителство на Стефан Янев. Това разкриха запознати с кадровите решения на президента Румер Радев относно назначения днес служебен кабинет.

Кутев е сред най-ярките лица на БСП и е основен медиен експерт на левицата от години. Той вече веднъж е бил на поста говорител, но на Изпълнителното бюро на БСП през 2007 г., когато лидер беше Сергей Станишев. Бил е депутат в няколко парламента, а преди това и общински съветник в София. А в момента е сред най-острите опозиционери на лидерката Корнелия Нинова.

Все още не е ясно още дали Кутев ще е само говорител или ще поеме и пресслужбата на Министерския съвет.

Николай Цонев
Николай Цонев
Бившият военен министър Николай Цонев пък се очаква да бъде назначен за шеф на кабинета на премиера Янев. Той бе министър на отбраната в кабинета "Станишев". В МО е заемал различни длъжности, включително шеф на Изпълнителна агенция "Социални дейности".

През месеците след края на мандата му като министър Цонев бе разследван за злоупотреби в Министерството на отбраната. На 1 април 2010 година бе зрелищно арестуван и обвинен в предлагане на подкуп на следовател. Две години по-късно обаче Софийският градски съд го оправда.

На 1 юни 2012 г. бе оправдан от Върховния касационен съд по друго дело – за сключване на четири неизгодни сделки през 1999 г. когато е ръководил дирекция „Управление на доставките“ в Министерството на отбраната. Общо Цонев е съден и оправдан по четири дела и през август 2015 г. осъди прокуратурата на втора инстанция да му плати обезщетение в размер на 15 хил. лева.

През 2012 г. създаде партия "Нова алтернатива", но според запознати в последната година работи активно с "Има такъв народ" на Слави Трифонов.

Официалното представяне на новите министри и приоритетите на служебното правителство ще бъде направено от Радев в 9 ч сутринта утре. След това ще има предаване и приемане на властта по министерства.