Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Д-р Стойчо Кацаров
Д-р Стойчо Кацаров

Бил е заместник-министър на здравеопазването от април 1999 до 2001 г.

Здравен министър в следващите 3 месеца по време на служебното правителство у нас ще бъде д-р Стойчо Кацаров. Той е избранникът на президента Румен Радев, който днес назначи с указ временното правителство.

Кацаров е председател на организацията Център защита правата в здравеопазването. Роден е на 6 юни 1964 г. в Дупница. Завършва политехническа гимназия Христо Ботев в родния си град през 1982 г. и медицина в МУ -София през 1990 г. Има специалност по вътрешни болести и специализация по здравен мениджмънт. Има и второ висше по право. Бил е председател на Общинския съвет на Дупница през 1995 – 1996 г. 

През 1997 г. е избран за народен представител в 38-ото Народно събрание от листата на Обединените демократични сили (ОДС). От 1997 до 1999 г. е областен управител на Софийска област, а от април 1999 до 2001 г. е заместник-министър на здравеопазването. В неговия ресор попадат международното сътрудничество и европейската интеграция, лекарствената политика и специализираният здравноосигурителен надзор.

През 2001 г. отново е избран за народен представител в 39-о Народно събрание, пак от листата на ОДС.

През 2004 г., след оттеглянето на група депутати начело с Иван Костов от Съюза на демократичните сили (СДС), се оттегля и става един от основателите на Демократи за силна България (ДСБ). Избран е за член на Националното ръководство на партията.

Ръководил е множество национални и международни проекти. 

Участвал е в управителните органи на няколко лечебни заведения, бил консултант на Националния омбудсман и хоноруван преподавател по здравен мениджмънт.

През годините Кацаров не веднъж е показвал, че е привържаник на приватизацията в здравеопазването и е сред лобистите на частните болници.