Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Иван Ангелов (със сивия костюм и смъкнатата маска) говори пред комисията
Снимка: Фейсбук
Иван Ангелов (със сивия костюм и смъкнатата маска) говори пред комисията Снимка: Фейсбук

Всеки си отговаря за лъжите. 95% от казаното от г-н Илчовски са лъжи. Това, което изрече е потресаващо. Не мога да разбера с каква наглост се гаври с толкова депутати и журналисти. Това заяви шефът на "Градус" Иван Ангелов пред комисията по ревизията на Мая Манолова. Той отговаря на зърнопроизводителя Светослав Илчовски, който го обвинява, че бил близък с премиера в оставка и дори платил "5 хил. лева на женица да го обслужи".

Ангелов пък каза, че отношенията му с премиера били "чисто мъжки", често си общували, но не играели често белот. 

 Ангелов твърди, че купувал от Илчовски на по-високи цени. Той щял да представи фактури. Царевица купувал за 280 лева, а от друга фирма - за  270.

Той непрекъснато лъже и в понеделник ще бъде даден на прокуратурата, заяви Ангелов. 

"Много моля да не се заплашваме", призова го Мая Манолова. 

"На 26 юли 2020 г. купувам царевица за 260 лева. През  2019 г. купувам царевица на 280 лева, плащам му авансово пет месеца преди сделката", каза още Ангелов.  

През 2018 г. му дал 5 млн. заем, после Илчовски му поискал още 3 млн. лв.

"Господин Илчовски твърди, че съм използвал името на премиера, за да ми продава на по-ниска цена. Никога не съм използвал името на премиера. Това е лъжа, не бива така да лъже. "Градус" е с 27-годишна история, произведжа 150 млн. разпллодни яйца, от тях 135 млн. изнася.
Аз имам 30 млн. бройлери и един милион и половина разплодни кокошки. Нищо общо нямам със свинското месо, каза още Ангелов. 

Много го моля да каже кого съм унищожил. Много се радвам, че тази г-жа му даде този тест, каза Ангелов по повод теста, който  Ива Николова от ПИК подаде на Илчовски.

 Той ме обвинява мен в машинации. Всяка данъчна проверка ми излиза до стотинки. Разбирате ли? Аз нямам притеснение относно чистота на работата си, каза Ангелов. 

Аз съм производител на пилешко месо. Това е много тежко. 
Аз съм бил дал 5000 лева на плеймейтката на Борисов. Представяте ли си каква идиотщина. Той ще намери някой да му плати по-скъпа и по красива, добави Ангелов.

От думите му стана ясно, че той се е обръщал за съдействие към премиера при ветеринарни проблеми, защото в Турция не пускали камионите с яйца.

"Борисов ми съдейства като гарантира пред турската ветеринарна система, че нашите яйца отговарят на европейските сертификати", обясни Ангелов. 

После се караха за трупове от норки.