Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Македонският участник на "Евровизия", който има и български паспорт, призна, че е гей (Видео)

Представителят на РС Македония в тазгодишното издание на "Евровизия" Васил Гарванлиев призна, че е гей. Той направи своята изповед пред британското издание Attitude и призна, че му е тежко да говори за това, но е взел решение да го направи публично.

Преди два месеца се разгоря скандал около клипа на песента, с която 36-годишният Гарванлиев ще участва в песенния фестивал. Във видеото се виждаше експозиция в художествената галерия в Скопие в цветовете на българския национален флаг. След бурната реакция в Македония, видеото бе преработено, а талантливият певец призна, че има и българско гражданство, защото неговата баба по бащина линия е от с. Игралище, община Струмяни.

В интервюто за британското списание Гарванлиев признава, че в Македония е трудно да бъдеш гей, и винаги, когато се е връщал в Македония е "слагал маска". Допълва, че е готов да бъде гласът на ЛГБТ общността от Македония и Балканите.

В своята изповед разказва и за трудностите, с които се е сблъсквал, когато семейството му емигрира в САЩ в началото на 90-те години, както и след това, когато ги екстрадират.