Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Спортните фенове, критиците, журналистите и дори анализаторите останаха приятно изненадани, след като последният футболен кръг от Шампионска лига прекъсна всички прогнози и не само успя да спре някои лидери по пътя за трофея, но и накара мнозина да променят значително прогнозите си. В следващите редове ще обърнем внимание на отборите, които успяха да стигнат до полуфинал и със сигурност ще бъдат тема на разговор в следващите седмици. Ако обърнем внимание и на анализа за Efbet залози от Ефирбет ще забележим, че операторът има мнение по темата и след като поставените коефициенти са създадени с помощта на много анализи и са съобразени с представянето им до този момент. Ето и кои ще са основните тимове, които ще трябва да премерят сили:

Манчестър Сити

Гражданите извървяха много дълъг път и не веднъж този трофей се е изплъзвал между пръстите им. Пеп Гуардьола получи правото и доверието на ръководството, както и на феновете, за да създаде един напълно завършен отбор днес. Не е трудно да видим, че почеркът му се забелязва, а класата ще бъде завършена напълно, когато Манчестър Сити стане шампион на шампионите. Впрочем точно това все още не е спечелено и най-вероятно в момента тимът усеща колко тежка може да бъде короната. Последната победа отново беше добре подчертана от страна на Манчестър Сити, след като с необходимите два гола неутрализира младата бригада на Борусия Дортмунд. Победата не само затвърди заявката за шампионска титла, но и ни показа, че може би това е годината, в която Пеп най-накрая ще получи толкова мечтания медал. Не трябва да забравяме и още нещо, последният път чудото се случи с любимия Барселона, но подозираме, че малцина си спомнят онзи далечен момент. Тяхната следваща стъпка е ПСЖ и сега ще трябва да видим кой отбор разполага с по-сериозното желание за успех.

ПСЖ

Французите имаха тежката задача да се изправят срещу палача си от миналата година - Байерн Мюнхен. Най-вероятно и това беше най-трудният им мач, особено след като последната среща не просто донесе горчив смут във френската столица, но и дълго време петното не можеше да се изтрие. Причината зад всичко това идва с още един казус - ПСЖ не просто разполагаха с класни футболисти, като повечето бяха повече от презадоволени. Отново последваха промени и г-н Почетино не просто въведе драконови мерки, но и накара всяка една звезда да играе. Розовият чадър над Мбапе и Неймар беше рязко затворен и може би по тази причина видяхме как френският тим се измъкна на косъм от повторен крах. Париж стана свидетел на най-красивото равенство в миналия кръг и сега остава само един въпрос: какво ще излезе от шапката със стратегии този път? Особено след като срещу тях се изправя един много хлъзгав опонент в лицето на Манчестър Сити.

Реал Мадрид

Белият балет беше изправен пред една особено тежка дилема. Напускането на крал Роналдо се оказа болезнен удар, но не беше много трудно и привличането на един далеч по-важен кадър - Зидан. Едва ли някой е забравил неговия принос към световния футбол, но като треньор, Зинедин направи онова чудо, което завинаги ще остане в историята на тима с най-красивия игран футбол. Реал Мадрид наистина трябваше да промени играта, все пак големият фаворит ги напусна, но малко след това станахме свидетели на първото и сериозно възраждане. Кралският клуб успя да детронира един от фаворитите - Ливърпул, при това с категоричен резултат. Сега Зидан има малко по-сложна задача и не трябва да забравяме, че срещу тях застава един отбор, за когото малцина дори подозираха, че ще се нареди толкова напред.

Челси

Последният път, когато "Гордостта на Лондон" вдигна трофей в Шампионска лига, беше през сезон 2011-2012 г. Томас Тухел показа, че не е особено суеверен. По пътя успяха да вземат скалпа на отбори като Атлетико Мадрид, след това имаха една доста интригуваща среща с Порто и на този момент ще се срещната с един особено специален отбор. Една интересна подробност е, че архивите не могат да ни помогнат по никакъв начин. До този момент в историята на футбола ще открием, че Челси и Реал Мадрид са имали няколко срещи, като няма нито една, която се е случила през новото хилядолетие. Последната среща ни показва, че все повече фенове са готови. Историята обаче ни напомня, че последната им среща през 1998 г. завършва с победа на Челси и само един гол, следователно остава да разберем дали историята ще се повтори и този път.