Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

За нас българският избирател го поставяме на първо място. Това каза Бойко Борисов от болницата, където вчера беше приет за травма на коляното и бе опериран. "Те сега се радват, че куцам, но главата ми е здрава",обясни той. 

Българските избиратели искаха аз да съм премиер. Не се кандидатирах за премиер само за да е мир. Може да сме достойна опозиция. В момента има огромно управляващо мнозинство. Според Борисов като първа политическа сила е трябвало председателят на НС да бъде излъчена от ГЕРБ. Партията единодушно застава зад Даниел Митов за премиер. 

Вицепремиер и министър на отбраната предлагаме Румен Христов. Даваме ясно знак с Румен и Дани Митов за нашата ориентация към евроантлантизма. 

Министър на вътрешните работи - Христо Терзийски 

Министър на културата - Калин Вельов. 

Екатерина Захариева - външен министър

Деница Сачева остава социален министър

Александър Иванов  - регионален министър

Десислава Ахладова остава министър на правосъдието

Ивелина Василева - министър на околната среда и водите

Десислава Танева - министър на земеделието

Жечо Станков - министър на икономиката 

Делян Добрев - министър на енергетиката 

Красен Кралев остава министър на спорта 

Любен Дилов -син е предложен за министър на туризма.  

Красимир Вълчев остава министър на образованието

Костадин Ангелов остава министър на здравеопазването

Кирил Ананиев остава министър на финансите

Министър на транспорта остава Росен Желязков

„Вземете днес мандата и се опитайте с разум да говорите с тези хора. Дори да не се съгласят да ни подкрепят, ние сме длъжни да говорим с тях. След като им потрябва мнозинство за важни теми, ние ще им отговорим със същото високомерие”, каза Борисов. Той съобщи, че утре ще го изпишат от болницата. 

"Нека само другите партии да не говорят, че нямат нужното мнозинство да направят кабинет и да си изпълнят обещанията към хората. Дори напротив. По-голямо единство в парламента не е имало скоро. Новото мощно мнозинство може да управлява спокойно 4 години. За какво им е служебен кабинет? Защо се отказаха от мажоритарното гласуване? Ако сега избягат от отговорност - значи са страхливци. Дълги години лично аз носих отговорност за всеки кабинет. Да видим сега дали наистина са по-добри от нас, или са страхливци", коментира Борисов.