Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Да се потопиш “зад кориците” на любимата си аудиокнига, пътувайки до работа, разхождайки се в парка или където и да било, е цел, към която се стреми всеки запален почитател на аудиокнигите. За изпълнението на същата особено важно значение имат слушалките.

Сред разнообразието от предложения изборът на най-добрите слушалки за аудиокниги може да бъде наистина трудна задача. Разбира се, не и след като научите всичко, което трябва да знаете, за да откриете най-добрите слушалки, с които да се пренесете в света на поредната аудиокнижна история.

Комфортът преди всичко

Подобно на средно дебела книга, една аудиокнига не приключва за няколко минути или час. Изхождайки от този факт, времето, което ще прекарате в носене на слушалките, няма да е никак кратко, затова комфортът е изключително важен. Потърсете слушалки, които преди всичко са удобни и лесни за носене в продължение на няколко часа.

Съобразете техния вид и с типа дейност, който ще практикувате, слушайки аудиокнига. Когато ще бягате в парка например, те следва да са добре закрепени и да не падат от ушите ви. Ако ще слушате аудиокнига, докато пътувате за работа сутрин, то изискванията към слушалките няма да са чак толкова големи, тъй като стоейки на едно място, в градския транспорт или в личния си автомобил, за слушалките над ухото или в ухото ви няма такава голяма опасност да паднат. Комфортът е важен, тъй като носенето на неудобни, падащи или с оплитащи се кабели слушалки, е в състояние да наруши изживяването ви.

Цената винаги има значение

Винаги, когато купуваме нещо, цената има своето значение. Неприятно е, когато трябва да се ограничаваме от покупката на даден продукт заради фактора цена. Като част от съвременното общество обаче няма как да не съобразим покупката на отлични слушалки за аудиокниги с бюджета си. Днес на пазара има изключително широко разнообразие от слушалки, в т.ч. и бюджетни такива. Цената следва да бъде съобразена, но тя не бива да е водещ фактор при покупката на удобни и качествени слушалки, тъй като от това зависи доколко удовлетворени ще бъдете от употребата им.

Безжичните слушалки са предпочитаният избор

В днешното забързано ежедневие безжичната свързаност осигурява търсената мобилност. Безжичните слушалки ви дават свободата да поставите устройството си на масата, докато пригитвяте закуската си или да го оставите в джоба, докато пътувате и просто да забравите за него.

Безжични слушалки се разделят главно на два вида. Първият вид има кабелна връзка между двете слушалки, а другият е 100% безжичен - връзката се осъществява посредством Bluetooth и липсват всякакви жични връзки. Последните осигуряват свобода в най-пълна степен. При безжичните слушалки важно значение има капацитетът на батерията. Обикновено тези с по-висока степен на заряд са по-скъпи от другите, но това следва да бъде съобразено отново с вашите предпочитания и най-вече - с времето, което ще прекарвате в слушане на аудиокниги.

Добрата шумоизолация като фактор

Всички искаме да чуваме ясно гласа на разказвача на аудио истории, без той да бъде смущаван от градския шум или пък от включения телевизор в дневната. Добрата шумоизолация е фактор, който има значение при избора на слушалки за аудиокниги. Изолирането на страничния шум позволява да се съсредоточите максимално върху историята, която слушате. Към шумоизолиращата функция на слушалките обаче следва да подходите внимателно, тъй като шумът от заобикалящата ви среда понякога не бива да бъде ограничаван напълно. В случай че карате колело или пресичате големи булеварди в часовете на интензивен трафик, слушалките могат да бъдат опасни.