Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Повече кражби има в досието си ямболският бизнесмен Милен Иванов, от когото бургарският бандит Валентин Леков задигна 1 млн. лв. Мъжът, който скрил парите в тайни зад камина, има 3 кражби в досието си.

50-годишният бизнесмен е хващан и за контрабанда. Освен това 3 пъти е залавян от пътни полицаи да кара колата си с над 1,2 промила алкохол в кръвта.

Иванов е собственик на фирмата “Милениум инвест 2020”. Там е съдружник с Галина Колева, всеки има 50% и е вкарал по 120 000 лв. за капитала на дружеството. Фирмата е с широк спектър на дейност - от строителство до дърводобив. Любопитното е, че в Ямбол има трима строителни предприемачи с имената Милен Иванов. Двама дори са Милен Стоянов Иванов, както се казва жертвата.

50-годишният мъж има две деца, близнаци. Той не коментира кражбата.

За разлика от него, крадецът Леков има 2 регистрации за кражби. Той направил обира в нощта срещу 21 октомври м. г. За тайника научил от другар, който го изградил. Той му дал и ключ. Мъжът задигна 750 хил. лв., 50 хил. евро, 8 млн. виетнамски донги, както и злато.

Леков бил разкрит на 20 януари и задържан заедно с 5-има негови съратници. Засега те са само свидетели. При обиските са намерени едва 54 000 лв.

Валентин Леков е стар познайник на полицията. Преди години е арестуван за автокражби. През 2019 г. е осъден на година условно за продажба на фалшиви шофьорски книжки на малограмотни.

Леков поддържа висок стандарт на живот, става ясно от профила му във фейсбук. Често отскача до чужбина, дори по време на пандемията. Чалготеките заемат специално място в живота му. Почитател е на еротичните романи на Ема Чейс, които са единственото му влечение към литературата. Сам определя характера си със следния цитат от същата авторка: ,,Аз съм като кубчето на Рубик. Толкова те вбесява, като не можеш да го наредиш, че ти се иска да го фраснеш в пода и да го разбиеш или направо да го метнеш през прозореца. Но не го правиш. Не можеш да го направиш. Задължен си да продължиш да си играеш с него, докато разбереш как, по дяволите, се нарежда”, цитира авторката той.

Леков е в ареста с обвинение за кражба в особено големи размери.

Валентин Леков е обвинен за кражбата.
Валентин Леков е обвинен за кражбата.