Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Премиерът Бойко Борисов
Премиерът Бойко Борисов

Заведенията за хранене ще бъдат отворени, ако броят на заболелите не се увеличи много след разхлабването на други мерки от февруари. Това заяви премиерът Бойко Борисов на работно съвещание. Той отново повтори, че страната ни е с най-добрите показатели по отношение на заболяемостта от Covid-19

"Заради това майсторско управление на кризата и сега, ако бъдем притиснати да отворим още повече от това, в смисъл - всичко, можем да се окажем в незавидна ситуация. И, ако не се вдигне много нивото на заболелите, ще мислим и за заведенията за хранене", каза премиерът. 

Той допълни, че правителството се отнася с огромно разбиране.

"И ние също искаме да отворим заведенията за хранене, но от 1.02 отваряме магазините в моловете, фитнесите, културните мероприятия и учениците. 

По-рано днес от Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията изпратиха отворено писмо до премиера Бойко Борисов във връзка работата на ресторантьорите на фона на пандемичната обстановка. В писмото си те питат при какъв брой заразени ще могат да се върнат на работа.