Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ИВО СИРОМАХОВ
ИВО СИРОМАХОВ

Днес с майкини ходихме на кафе у билини гейтсини. С тях се познаваме отдавна – свако е бил стар войник на Бил Гейтс в поделението в Бобошево и редовно си пият ракията и си разправят спомени за казармата.

Но майкини не харесват билини гейтсини, щото миналата година ни бяха пробутали един китайски разсад за люцерна и от тая люцерна кокошките ни се продрискаха, а две от кокошките получиха депресия, искаха да се самоубиват, та ги водихме по психиатри, но и психиатрите не можаха да им помогнат и накрая се наложи да ги заколим. А да колиш психиатър хич не е приятно.

Но както и да е, ходихме днеска у билини гейтсини, буля гейтсовица се беше приготвила – сварила кафе, омесила кекс с две чаени чаши бакпулвер, половин кило церезит, осем стръка индрише и сол, колкото поеме. Много беше шупнал.

И Бил Гейтс по едно време вика – бе тъй и тъй сте ни дошли, я да взема аз да ви сложа по един чип тука и да ви бия по една ваксина, доволни ще останете.

Но майкини не са прости и отказаха.

А билини гейтсини малко се обидиха и викат: добре де, дайте поне на кучето да сложим един чип и ваксина. И сложиха чип и ваксина на болонката ни Балкан и сега през тоя чип ни следят, гадовете.

Свако много се обиди и вика: тва от билини гейтсини не съм го очаквал.

И се напи и заспа под масата.

*От фейсбук и от новата книга на Иво Сиромахов "Майкини и другите"