Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Павел Колев
Павел Колев

Изпълнителният директор на "Левски" Павел Колев напуска клуба, а през новата 2021 г. "сините" ще имат нов директор, съобщи "Тема Спорт". Информацията бе потвърдена пред "24 часа". Официалната раздяла няма да се случи от първия работен ден за новата година - 4 януари, а в малко по-късен етап, но решението на Павел Колев е окончателно. Директорът вече се е разбрал с мажоритарния собственик Наско Сираков. 

Още на първото заседание на новия Надзорен съвет след общото събрание и встъпването на Наско Сираков във власт Павел Колев подаде своята оставка като изпълнителен директор с мотива, че е представител на предишното ръководство. "Тогава те ме помолиха да остана до 31 декември. Аз сметнах, че е морално да го направя по две причини. Първата е, че ако съм научил нещо за това как се управлява клуб, съм го научил от Наско Сираков, и имам морелен ангажимент към него. Освен това имам и морален дълг към клуба", обясни тогава Колев.

Въпросните морални ангажименти включваха усилена работа по най-голямата извънфутболна битка - за спасението на "Левски" от фалит. Към края на 2020 г. част от задълженията на клуба бяха изчистени, за повечето бяха постигнати споразумения за разплащане във времето, а на "Герена" намериха и първи сериозни партньори след оттеглянето на финансовата подкрепа от Васил Божков и изпадането във финансов колапс. И след първите признаци за старт на стабилизиране и своеобразно ново начало за клуба, без да се обявява несъстоятелност, Колев е решил да напусне наистина от 2021 г., след като е изпълнил молбата на ръководството и моралния си ангажимент към "Левски" и Наско Сираков, за които говореше.

Макар този ангажимент да изтича на 31 декември, Колев ще остане, докато въведе в материята новоизбрания изпълнителен директор, за да помогне и за по-доброто бъдещо функциониране на клуба, след което и официално ще се раздели с "Левски".