Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

С разстреляния кипърец Нико развивали общ бизнес - организирали частни партита във вили и къщи за гости по време на COVID-19

Бившият рейнджър казвал, че непрестанните раздели и събирания го изморяват

"Някъде между всички жестоки скандали, за които се писа толкова много, беше пропуснат един много важен момент от живота на Митко и Диляна. Много малко хора знаят, че през 2018 г., месеци след като връзката им започна, той реши, че иска отношенията им да станат много по-сериозни. Тогава й предложи брак с думите, че тя е жената на живота му и желае да бъде с нея до края. Каза й, че дори е направил планове за сватбата. Първоначално Диляна се съгласи, но по-късно категорично отказа предложението му. Сподели, че не е готова за подобна стъпка.

Пред "168 часа" за случката разказва една от близките приятелки на Димитър Големанов, който на 9 декември в апартамент във Варна разстреля бившата си приятелка Диляна Ташева и своя познат Николаос, а след това се самоуби. Отказът от брак се оказал една от повратните точки в отношенията.

между него и момичето, въпреки че и преди това двамата имали десетки скандали. Големанов бил съкрушен, защото не очаквал подобен отговор. Изпаднал в депресия.

Споделил пред приятелите си, че не знае дали Диляна е готова за по-сериозна стъпка, тъй като постоянно искала да излиза по барове и заведения. Вярвал обаче, че пръстенът ще промени това и ще я накара да се смири. Нещо, което така и не става. Само дни след предложението тя за пореден път му казала, че иска да се разделят, защото не се чувствала добре с него. След известно време му писала, че е размислила и че отново трябва да бъдат заедно.

Тази история се повтаряла постоянно. 

"Отношения, пропити от уиски и пико", описва връзката между двамата тяхната близка.

Тя все още си спомня и думите на Големанов, който казвал, че не може да вкара в правия път Диляна, тъй като тя често прибягвала до алкохола.

"Пие много и се държи странно, когато прекали с чашките - жалвал се мъжът пред познати. - В тези моменти не мога да говоря с нея нормално. Дърпа се, не слуша никого и прави каквото й хрумне. Казвам й да се успокои, просто не иска. Ще се побъркам."

Разказвал още, че когато имали някакъв проблем помежду си, той предлагал да седнат заедно на масата и да го изговорят, за да бъде всичко изяснено.

"Не като деца да се дърпаме един на друг и да се чудим защо не върви", обяснявал Димитър.

Това обаче не се случвало, тъй като момичето в повечето случаи прекалявало с питиетата. Пред свои познати Големанов твърдял, че е виждал Диляна пияна много пъти и дори й правел забележка да се държи по-сериозно.

Относно твърдението, което бе разпространено в интернет, че мъжът е обръснал главата по време на един от техните спорове, близката на убиеца казва, че няма спомен подобно нещо някога да се е случвало.

"Връзката им продължи две години, може би три, ако сметнем, че са общували и преди да станат двойка - обяснява тя. - Косата й беше дълга. Няма как да е пораснала за толкова кратко време така. По-достоверно би звучало да е взел ножицата и да е отрязал част от нея например. Но аз не мога да твърдя, че подобно нещо се е случило. Не съм останала с впечатление, че Диляна е имала проблеми с косата си. Може да се е оплакала на своя приятелка, че Митко й е посегнал, но не ми се вярва да реши да я обръсне. Още повече че тя все пак ще се защити, ще се дръпне или ще го избута. Пак казвам, че отношенията им бяха странни. След разделите или той, или тя му звънеше. Събираха се отново, след това пак слагаха края."

Освен проблемите с алкохола Димитър не харесвал флиртовете на Диляна с други мъже. Разказвал, че тя не пропускала възможност и да му изневерява, но се криела добре, така че да не я хване. Разследващи все още не могат да потвърдят дали ревност е накарала Големанов да разстреля Диляна и Николаос. Това, което е ясно към момента, е, че Димитър нахлул в апартамента, където кипърецът организирал парти. Бил провокиран от съобщения, които получил от Ташева. В тях тя се заяждала с него и го обиждала. Близки до Димитър твърдят, че той се почувствал предаден както от нейна страна, така и от страна на Нико, който не си направил труда да го покани на събирането. За сметка на това пък поканил гаджето му, с което скъсали наскоро.

Какво обаче свързвало двамата мъже?

Освен приятелството, което датирало от няколко години, съвсем наскоро те решили да започнат общ бизнес. Преди да се спрат на нещо конкретно, обсъждали множество варианти от какво могат да изкарат добри пари. "168 часа" научи, че Нико и Големанов се заели с организирането на частни партита във вили и къщи за гости по време на пандемията. Планирали да развият бизнеса и през идната 2021 г., но всичко се объркало, след като Димитър се разделил с Диляна и започнали да се дразнят помежду си.

Приятелка на жертвата: Той беше постоянно на опиати, тя нямаше проблеми с алкохола

“Обсеби се от Диди! Изглеждаше съмнително, задушаваше я и й поставяше ултиматуми”, казва нейната позната

"Само едно мога да кажа със сигурност - този човек непрекъснато беше под влиянието на опиати и алкохол. - Това разказва пред "168 часа" приятелка на Диляна Ташева от дълги години. - От него се очакваше всичко. Беше обсебен от Диляна. Какво означава твърдението, че само тя го е търсила и след всяка раздяла е искала да се събират? Той не я оставяше. Звънеше й, пишеше й. Нека сега да не изкарват един хладнокръвен убиец за жертва. Всички знаехме, че в главата му се въртят странни мисли. Единствено тя си затваряше очите. Наистина се закачаше с него, дразнеше го, но никога толкова крайно, че той да вземе пистолет и да реши да я застреля.

Съветвали сме я да внимава с него, защото ни изглеждаше съмнителен, но тя беше много влюбена. Просто не забелязваше някои неща."

Според приятелката на Диляна всичко казано от Димитър по адрес на половинката му през последните месеци било пълна лъжа. Тя нямала проблеми с алкохола и това никога не е обсъждано по време на връзката им. Зависимият бил самият той. Според запознати мъжът вземал наркотици от осем години и нямал никакво намерение да се отказва от тях. Бил закачен за пикото и пушел постоянно, без значение в какво настроение се намирал. Не искал да спира и не желаел да се лекува.

Именно тази зависимост станала причина и за раздялата с първата му жена, от която имал дъщеря. Запознати твърдят, че отношенията помежду им се влошили в мига, в който мъжът прибягнал до наркотиците.

Последвали множество купони и запознанството с Диляна. Близки на момичето категорично отричат твърдението, че тя е имала леко поведение и е изневерявала на Големанов. Те си спомнят, че скандалите във връзката винаги ставали по негова вина. Ревнувал я дори от най-малките неща. Не понасял, когато други мъже я заглеждат или заговарят. Понякога дори й забранявал да общува със свои приятели, тъй като изпитвал ревност и от тях. Тя обаче имала непримирим характер. Всеки път, когато той налагал някакви ултиматуми, момичето просто не ги спазвало. Понякога Димитър се обръщал към нея с думите, че трябва да внимава какво прави, защото хората след това ще говорят грозни неща за нея. Ташева обаче била категорична, че не я интересува мнението на останалите.

"Явно е тренди някакви хора, които не ме познават и не са ме виждали дори на живо, да се изказват за мен и моя живот - пише тя в социалните си мрежи. - Знам, че вашият живот е скучен, но чак пък толкова ли?!"

Именно отказът на Диляна да стои вкъщи с Димитър и да излиза само с него, било най-честата причина за скандалите между двамата.

За всички било ясно, че мъжът бил обсебен от нея. Както нейните приятели, така и неговите знаели, че той не спира да мисли за нея и дори след последната раздяла отново бил готов да се съберат. Казвал, че може да й прости всичко, но постоянните раздели и събирания го изморявали.

"Не ми се живее вече", повтарял той пред няколко души.

Твърдял, че именно караниците между двамата били причината любовта им да изстива. Мъжът няколко пъти споделял съмненията си, че момичето може би никога не го е обичало истински, а е било с него заради някакви лични изгоди. Нещо, което се отрича от близките на девойката. Те са убедени, че въпреки проблемите, които е имала с Димитър, тя била лудо влюбена в него.

Краят според някои обаче бил предизвестен. Приятелки на Диляна много пъти й повтаряли, че Големанов не е за нея. Смущавала ги не само възрастовата им разлика, но и неговите проблеми с наркотиците. Опитвали да я убедят, че отношенията им няма да приключат добре, след като той веднъж вече е обсебен от нея. Съветвали я да сложи точката веднъж завинаги и да не отговаря на никакви негови съобщения. Тя обаче не им обръщала внимание. Имала пиперлив език и много често се закачала с него. Той дори разказвал как тя си позволявала да го обижда.

Въпреки всичко никога и по никакъв начин Диляна не е казвала, че се страхува от мъжа. Приятелки на момичето твърдят, че не можела да понася кавгите, но не се плашела от тях. Самият той никога не бил отправял и директни заплахи за убийство.

Във фаталния ден обаче нещо у Димитър се пречупило. Той грабнал пистолет, нахлул в квартирата на Николаос и ги убил. След това се самоубил.

"Оставям болката в миналото - пише в една от публикациите си Диляна. - Намерих брега на щастието. Но и то не е вечно. Сега отплавах с носталгия и болка, но и с много сила. Доста бури ме разбиха. Доста ме боли. Но останах цяла и усмивката в мен ще се възроди!"