Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Архив
СНИМКА: Архив

Полицията проверява сигнал за кучешки бой в белишкото с. Краище. Сигналът е подаден от Муса Гагъм, който е успял да заснеме част от боя между две кучета, под погледите на стопаните им. Посочил е и името на човека, организирал боя в съседен имот. Гагъм качи във фейсбук заснетото и написа:

"Успях да заснема част от случката, която е продължила близо 30 минути. Разбира се, подадох сигнал на 112, и екип на полицията се отзова, за което им благодаря. В миналото съм пускал сигнал за насилие над животни от негова страна и има предупредителен протокол за това си деяние. Този "човек" е правил такива неща многократно в миналото, но днес успях да го заснема. Веднага, след като ме видя, тръгна да разтървава кучетата.

Едното куче от клипа е негово, което той не храни и всеки човек в селото го знае. Призовавам институциите да се самосезират, за да не виждаме повече такива извращения. Моя син често си играе на двора и ако беше видял това, щеше много да се стресира. Нека не се чудим после защо Всевишния ни наказва. Въпросните боеве бяха наблюдавани и от малолетни. Какво възпитание ще имат утре тези деца", възмущава се Гагъм.

След сигнала той е повикан за обяснение в полицията, както и посочения от него човек, която се е оправдавал, че не е виновен. "Заснетите кадри обаче не лъжат. Всички доказателства ще бъдат приложени и изпратени на прокуратурата. Искам да благодаря на служителите на РПУ- Белица, които са добри момчета и си свършиха работата. Да са живи и здрави. Благодаря и на всички Вас, които не останахте със затворени очи за случката. Вярвам, че участниците в клипа ще си вземат поуки и няма да допускат повече такива грешки", допълни Гагъм.