Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Няма да са нужни КПП-а като като ограничителна мярка, ако действащите в момента не подействат. Това каза по бТВ зам.-вътрешният министър Стефан Балабанов.

Той смята, че в момента мерките са достатъчно добри и балансирани, за да се запазят животът и здравето на хората, а и икономиката да работи. Балабанов се надява, че след две седмици мерките ще дадат резултат.

На първо място полицията строго следи карантинираните лица. Продължава като практика бусове на полицията да обикалят като линейки. Радиостанциите са настроени на тези на Спешна помощ и непрекъснато си комуникират, каза зам.- министърът на МВР. 

Денонощно се правят проверки и дали магазини и заведения спазват ограничителните мерки. 

Според него обаче българите не са дисциплинирани и полицията "не може да огрее навсякъде".

До момента има около 3000 съставени акта за нарушаване на карантината. Много хора са дадени на съд. 

Зам.- министърът заяви, че полицаите работили под напрежение, подложени на невиждана и нечувана вербална и физическа атака. "Това доста ги изнерви. Те не протестират за пари, а за да запазят честта и достойнството си. И 15 и 30% (увеличение на заплатите - б.р.) не могат да покрият риска. Надавам се, както обеща премиерът, няма по-добре от него който да познава системата, той иска да увеличи с 15 процента заплатите на полицаите. Това е максимумът, който може да се даде. Явно, че няма средства за по-голямо увеличение", каза Балабанов. След Нова година един начинаещ полицай ще получава 1116 лева. 13 наши колеги са починали от коронавирус, съобщи още той.