Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кадър и видео: Фейсбук/Бойко Борисов
Кадър и видео: Фейсбук/Бойко Борисов

Премиерът Бойко Борисов е на поредна инспекция в страната. С него са и финансовият министър Кирил Ананиев, образователният Красимир Вълчев и зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков.

Те инспектират междуселищни пътища в региона, а местни хора помолиха премиера да се погрижи за подпорна стена, която чакали от 30 години и била уж укрепена по времето на Тройната коалиция. В действителност обаче не била направена и отново имало проблеми.

"Добре, ще огледаме сега и щом може да се работи и няма сняг, се заемаме. Но вие да сте ни свидетели, че нищо не е направено. Защото те са толкова нахални и нагли, че ще дойдат и ще кажат, че правим втора стена, която е имало, а то няма. Каквото сме поели ангажимент в Родопите сме го направили", отсече Борисов.

"Това, което сте направили от Юндола насам е много хубаво. Благодарим", отговориха местни жители от село Рохлева.

После Борисов се отправи към местното училище в село Бирково, за да види извършения в него ремонт.

"Училище-дворец! Прекрасно е", възкликнаха хората и аплодираха дълго премиера. "Ето как се протестира. Това е оценката на хората", каза мъж, който отсече, че оставка не трябва да се подава.

"Корнелия и Радев викат, че хвърлям парите от джипката, а то ето - ето го пътя, ето го училището", коментира Борисов. 

Директорът на училището запозна премиера и с проект на персонала, който предвижда в сградата да се помещават музей, кино, театър и детска градина.

Пред българското и европейското знаме в училището Борисов дебело подчерта, че той е извадил България от най-тежката финансова криза през 2007 г.

"Не само извадихме страната от финансовата криза, когато ми се подиграваха, че пицата е постна, БВП беше към 56 млрд, а сега в кризата е 119 млрд, лв., не само извадихме и стабилизирахме финансите, но тази година ни приеха в европейския финансов съюз на най-стабилните държави и чакалнята на еврозоната.

Втория път заварихме изтърбушената КТБ 4.7 млрд. лв. дупка, която работихме да запушим и ги възстановихме.

Тогава платих, уважаеми Радев, двата руски реактора за Белене. Плюс неплащането на сметките на американските централи - общо над 6 млрд. тръгнахме на минус и изправихме държавата. Кое ви дава право да ми кажете, че е разруха?!", попита Борисов, обръщайки се към президента.

"Световната кредитна агенция "Мудис" ни вдигна кредитния рейтинг. Излиза Радев да говори, а след това веднага някоя световна кредитна агенция опровергава всичко. Снощи "Стандарт енд пуърс" пак ни дадоха добър рейтинг и стабилна перспектива. Най-голямата прогнозираща в света агенция и всички инвеститори ги четат, казва че в България има стабилна перспектива. "Фич" също ни даде висок рейтинг.

Вчера излезе Радев и веднага го зашлевиха. Както и перспективата за следващата година - "разрухата на Радев" остава стабилна.

А очакванията на агенцията са бързо възстановяване на икономиката и гарантиране растеж за следващите две години.

Всеки път като се излее на Радев злобата, излиза световна агенция и го зашлевява", отчете премиерът Борисов.

"За разлика от други държави, ние лятото пуснахме всичко, когато нашите съседи затваряха, ние пуснахме икономиката за работи. Нас може да ни обвините, че говорим неистини, но тези хора, тези световни агенции, ги слуша целия свят. Видяхте вчера въпреки пандемията, моловете бяха пълни, това уплашен и беден народ ли е?! Нека купуват, това е хубаво.

Ние бяхме от седемте държави, които първи сложихме програмата за възстановяване.

България се развива правилно, харчи толкова, че и бизнесът, и работещите, и пенсионерите да имат повишени доходи! Имаме стабилни финансови резерви, членове сме на банковия съюз!", каза Борисов.

"С една дума министър Ананиев направи бюджет, с който да може максимално много пари да отидат при хората, в най-голям кръг от хора. Хората на първа линия получиха възнаграждения, облекла, маски, всичко необходимо. Убеден съм, че след кризата, когато и европейската икономика тръгне, ние първи ще излезем от кризата. Първи затворихме пролетта, за да се подготвим за пандемията, последни затворихме сега и изчакахме, защото бяхме готови.

Виждате и как затваряме - само да не може да се отиде в ресторантите и кръчмите, всичко друго работи", отчете още Борисов.