Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Източник: Pixabay
Източник: Pixabay

Каквото и да облечете, все ще изглеждате недостатъчно облечени, ако не завършите външния си вид с една стилна дамска чанта

Тя е сърцето, душата и част от идентичността на всяка жена. Тя не е просто удобен аксесоар за носене на вещи, а последният акцент към визията.

Затова нека не съдим прекалено строго жените, които притежававт твърде много чанти. Те просто са по-внимателни към външния си вид и искат да имат подходяща чанта за всеки повод.

Все пак, колко точно броя чанти трябва да има една жена? Има ли т.нар. санитарен минимум и кога бройката става вече “прекалено” голяма? Ще се опитаме да дадем отговор на този въпрос в следващите редове.

Колко са различните видове чанти?

Нека да броим заедно - чанта за през рамото, голяма дамска чанта, градска раница и клъч. Можем да добавим и чанта за плаж, спортен сак/раница за тренировка и ежедневна чанта.

Общо правят седем вида дамски чанти. Но дали са достатъчни?

Чанта за през рамото

Дамските чанти с дълги дръжки са изключително удобни, когато ръцете ви са заети с деца, покупки или просто искате да ги размахвате свободно.

Някои от тях са средни по размер и събират нужните козметика, телефон, ключове и някоя дребна покупка.

Но има и мънички, елегантни чанти с дълги дръжки, които са повече аксесоар към дрехите, отколкото чанта с място за носене на неща.

Ето защо дори да имате една чанта с дълга дръжка, която “тъпчете” до пръсване, помислете и за една коктейлна елегантна чантичка, която да ползвате в специални моменти да носите в нея само телефон, ключове и червило.

Клъч

На български този моден аксесоар се описва с дългото “малка коктейлна чантичка” и вероятно заради това толкова лесно се наложи тази чуждица “клъч”.

Тук минимумът е 1 брой, най-често от черен лак, за да е наистина официална и да си подхожда с всичко. Обикновено се избира в тон с обувките, но често може да е сама по себе си аксесоар-акцент.

Не са малко случаите, в които всъщност чантата играе главната роля в облеклото.

Затова колкото и клъча да имате, никога не са достатъчни. Те могат да превърнат дори дънките в официално облекло, ако ги съчетаете с токчета и блестящ топ.

Раници

Вероятно трябваше да започнем с тях, защото тези дамски раници са най-универсалните, широкоприложими и удобни версии на дамските чанти.

Преди бяха запазени само за моментите на спорт и екскурзии, но сега вече са част дори от бизнес облеклото, ако са от подходящата материя.

Ето как можете само с раници да създадете разнообразие от стилове:

За всеки ден - спортна, цветна раница с щампа. В нея може да съберете всичко необходимо за удобен ден, включително и лаптопа си, като въпреки това не изглеждате натоварени като с туристическа раница.

За бизнес дни - заложете на естествена кожа и изчистен дизайн. Дискретното закопчаване с магнитно копче и с прехлупване е за предпочитане пред едрите ципове. Често бизнес раниците за лаптоп могат да се носят и като раници, и като чанта за през рамо, което е много удобен хибрид.

За парти - малки блестящи ранички. Те са като клъчове под формата на ранички. Могат да се носят на гърба, защото са с тънки презрамки, но стоят добре и ако ги носите в ръка.

Събират не повече от портфейл, телефон и червило, но за едно парти е напълно достатъчно.

И така, успяхте ли да преброите точно колко чанти са ви необходими?