Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Сребърни пръстени Снимка: Агенция "Митици", Архив
Сребърни пръстени Снимка: Агенция "Митици", Архив

Митническите служители от ГД „Митническо разузнаване и разследване“ и Териториална дирекция Южна морска откриха близо 1.6 кг недекларирани сребърни накити при проверка на двама пътници, влизащи в страната през ГКПП Капитан Андреево. Това съобщиха от Агенция "Митници".

На 18.11.2020 г., около 13 часа, лек автомобил с румънска регистрация пристига на пункта на път от Турция през България за Румъния. В колата, управлявана от румънски гражданин, пътува и неговата съпруга.

Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която в якето на мъжа, оставено на задната седалка, митническите служители откриват два полиетиленови плика с пръстени, гривни, обeци, медальони и синджири от бял метал.

При последвалите лични прегледи на съпрузите се установява, че още бижутерийни изделия мъжът е укрил в джобовете на панталона си, а жената - в сутиена и около кръста.

Според експертизата на вещото лице накитите са от сребро с висока бижутерска проба 925 и с общо тегло 1.59 кг на стойност над 7700 лева. На нарушителите от Румъния са съставени актове по Валутния закон.