Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Станалото предизвика повече шеги, отколкото критики.
В социалните мрежи определиха Марков за обединител на нацията

Най-скромният и въздържан репортер на БНТ Александър Марков изненадващо и неволно направи гаф в ефир и за няколко часа се превърна в най-обсъждания човек. В обедна новинарска емисия след включване на живо от Вашингтон по време на изборите за президент репортерът, чийто микрофон остава включен, изразява цветисто недоволството си от неудобството на своята “тъпа маска”. Видеото се разпространи светкавично и стана вдъхновение за десетки мемета.

Станалото предизвика повече шеги, отколкото критики. В социалните мрежи определиха Марков за обединител на нацията, изказвайки всеобщото мнение спрямо задължителния атрибут в борбата с COVID-19. Дори се появи страница, която го провъзгласи за президент.

“Изпускането” на репортера бе неочаквано за неговите колеги, защото такова поведение по принцип не е присъщо за него. Самият той се извини за станалото във фейсбук.

“Колкото и да се стараеш, да отделяш време и да се подготвяш, колкото и да си наясно с правилата за поведение в ефир, в определени моменти, когато си 24 часа на крак, не си спал от денонощия и очилата ти се изпотяват от собствения ти дъх, казваш неща, които не бива - пише той. - Поднасям извинение на зрителите на БНТ за недопустимия език в ефир.

Благодаря на колегите за подкрепата и разбирането.

БНТ е институция и ние всички ежедневно работим с високи стандарти за професионализъм и етика.”