Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Остава неясно кой е поискал да се видят във фаталния ден - тя или заподозреният мъж

Жената планирала да замине за София, след като той отпътува за Австрия

Нова работа в София и съвсем нов живот, в който не присъства Любомир. Това бил планът на откритата убита на 7 октомври край Радомир Антониа Венциславова. Дни преди да изчезне безследно на 7 януари, самата тя споделила за тези свои намерения пред една от най-близките си приятелки - Валентина Пенева.

"С Ани се видяхме за последно на погребението на наша обща позната и тогава тя ми каза, че мисли да дойде при мен в София, за да си потърси хубава работа", спомня си нейната близка пред "168 часа".

През последния месец познатите на Антониа забелязали, че тя вече иска да започне на чисто живота си и да загърби връзката с Любомир Лозанов. В момента той е единственият заподозрян за нейното убийство. Отношенията им били изпълнени с вечни скандали. Двойката постоянно се събирала и разделяла. Мъжът често проявявал и физическа агресия към нея. В един от тези пъти Венциславова била приета в болница в безсъзнание.

"Тогава знаехме, че именно той й е причинил това", разказва Валентина.

След жестокия побой заедно с майка си Антониа подала молба за ограничителна заповед. След седмица обаче властите й се обадили, за да й кажат, че това ще означава никога повече да не вижда мъжа. Тя мигновено оттеглила молбата. Така приключвала и всяка свада между тях. Той се покайвал, а Тони винаги прощавала. Двамата обявявали край на отношенията си, но след известно време отново се събирали. Търсели се взаимно, обещавайки си повече да нямат спорове помежду си.

Напоследък обаче тя променила мисленето си относно отношенията си с Любомир. Почувствала, че двамата вече са изчерпали връзката си. Станало ясно и че той се готви да замине за Австрия. Планът бил там да се срещне с приятели, които да му помогнат да започне работа. Според познати на Венциславова тя изобщо не обмисляла да отпътува заедно с него. Била твърдо решена да остане в България.

"Доколкото знам, той не я е карал да ходи с него насила - разяснява нейната близка. - Не е показвала и да страда от това, че Любомир вече няма да живее в България. Гледаше нормално на неговото решение. Чувстваше се добре. Мисля, че последните месеци, в които се караха постоянно, вече й беше писнало от вечните раздели и събирания. Просто се измори от този постоянен кръговрат."

Малко преди фаталния 7 януари, след който жената изчезва безследно, тя споделя пред близките си, че обича мъжа, но е време да спрат да се виждат. Стигнала до извода, че отношенията с него не й носят никакви позитиви.

"Обичам го, но е време за края" били нейните думи.

Тя все пак казала на приятелката си, че двамата ще се видят още веднъж, преди той да замине. Не уточнила кой от тях е поискал срещата и какво точно ще обсъждат на нея.

"Помолих я да не ходи, защото си представих отново как ще се карат и как Любомир ще започне да й говори някакви глупости за заминаването си", спомня си Валентина.

Антониа не я послушала. Категорично била решена да отиде. Според близки на жената, които са били до нея в дните преди срещата с Любомир, тя не изглеждала притеснена. Не споделяла и да има опасения, че с мъжа отново ще имат скандал и той може да й посегне. Била спокойна, сякаш вече искала да му каже, че всичко между тях приключва. Спомнят си я по-скоро като "примирена", отколкото ядосана или разочарована.

Направила си дори и уговорка с Валентина. Двете трябвало да се чуят още на следващия ден, за да уточнят кога точно Антониа ще пътува към София. Разбрали се тя да остане в столицата два-три дни и да обсъдят всичко около работата, която иска да си намери.

Планът обаче така и не бил изпълнен. Връзката с жената била безвъзвратно изгубена. Близките й се разтревожили, когато часове наред не успели да се свържат с нея. Преди това те били сигурни, че тя няма да се бави много и съвсем скоро ще се върне. Така дните започнали да се нижат един след друг. От Антониа нямало никаква вест, което накарало роднините й да я обявят за издирване.

Семейството и приятелите й веднага започнали да обсъждат срещата й с Любомир, на която тя отишла в същия ден. Още тогава всички те изказвали съмненията си, че именно мъжът има общо с изчезването й. След 7 октомври десетки пъти майката на Венциславова опитала да разговаря с Лозанов. Звъняла му по телефона, писала му и няколко есемеса. Търсела го с надеждата той да й разкаже как са се разделили с Антониа и какво точно са си казали.

Жената обаче не успяла да се свърже с Любомир по никакъв начин. Тогава решила да говори с неговия баща. Той вдигнал телефона само за да й каже, че не знае абсолютно нищо. След това спрял да отговаря на обажданията. Подозренията, че Лозанов може да е направил нещо на Антониа, се засилили още повече в мига, в който станало ясно, че мъжът е напуснал страната приблизително четири дни след "изпаряването" й. Първоначалната информация, че заминаването му се е случило "инцидентно" и не е било планирано, се оказа чиста лъжа.

"Още преди Антониа да изчезне, той й беше споделил, че ще пътува на 11 януари", спомня си Валентина.

Засега остава непотвърдена информацията, че Венциславова е била удушена от приятеля си Любомир, който сам признал за престъплението пред баща си. Двамата мъже решили да скрият трупа, като го натъпкали в куфар и го заровили под земята. Вярвали, че така ще спасят Лазанов от затвора и никой няма да се усъмни в него. По време на разпит в полицията обаче възрастният признал къде е закопана Тони, а разследващи я изровили.