Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Председателят на парламента Цвета Караянчева поиска да разговаря с протестиращи в Благоевград, но те я замеряха с яйца. Малко преди това двайсетината протестиращи на площада замеряха с яйца и Красимир Велчев и се наложи приятели да му почистят сакото.

Караянчева пристигна за среща с актива на ГЕРБ и смело тръгна към групичката с кофи и метли, които полицията бе отцепила с плътен кордон. Когато стигна на десетина метра от тях обаче към нея полетяха яйца и се наложи охраната да я върне назад.

"Поисках да поговоря с тези хора, защото говоря с всеки гражданин на България и затова тръгнах натам. Оказа се обаче, че има лица, които хвърлят яйца и няма как да проведем разговор. Надявам се след като свърша срещата с колегите, да се успокоят и да проведем диалог. Искам да чуя защо искат оставката, какви са им аргументите. Аз имам своите и мога веднага да ги дам. Това, което е направило правителството в последните 3 г. е достатъчно. Вдигнахме заплатите, пенсиите, инфраструктурата. Много неща се направиха. Надявам се и те да има какво да ми кажат", коментира грозната ситуация Караянчева.

За думите, които каза пред актива в Лом уточни, че е участвала там на политическа среща като член на ИК.

"Срещаме се с нашите членове и затова се говори по-емоционално. Предаваме на живо до всички членове и симпатизанти за цяла България, защото няма как да стигна до всички. В такива моменти човек гледа да вдигне градуса на настроението, да мотивира", обясни Караянчева.

Не можела да каже, че съжалява за думите си, защото е "изключително емоционален човек".

"Ако някой е забравил как говорех преди 3 г., аз говоря по този начин когато съм извън пленарна зала. Не забравяйте, че преди 2017 бях острието на ГЕРБ. В парламента трябва да бъда обрана, защото съм представител на институция. Идете на срещите на други партии и вижте те как говорят за нас и по какъв начин се изразяват", допълни тя.

Призова напусналите ГЕРБ и присъединилите се към партията на Цветанов, да напуснат общинските съвети, "защото така е честно".

"Когато си влязъл с бранда на определена политическа сила, ако си толкова добър", посъветва тя.

Категорична е, че ветото на президента на промените в ИК няма да мине, ще бъде отхвърлено, защото не е основателно.

"Ако г-н президента не ходи сред хората и няма приемни, ние народните представители от ГЕРБ имаме приемни и хората искат да има възможност да гласуват и с бюлетини. Възрастните се притесняват от машините. Машината може да се развали и така се отнема възможността на гражданите да гласуват", категорична е Караянчева.