Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

По искане на Районна прокуратура град Плевен, Районен съд град Плевен взе постоянна мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на три лица: В.Б.М. на 50 години, М.Б.М. на 48 години и Б.Е.С. на 30 години.

И тримата са привлечени като обвиняеми за престъпления по чл. 144, ал.3, вр. ал.1 от НК – закана с убийство и по чл. 325, ал.2, вр ал.1, вр. чл. 20, ал.2 от НК вр. чл. 26, ал.1 от НК – хулиганство с изключителна дързост в съучастие с още две лица, спрямо които е взета по-лека мярка за неотклонение. За престъплението по чл. 144, ал.3 от НК законът предвижда наказание лишаване от свобода до пет години, а за престъплението по чл. 325, ал.2 от НК - до шест години, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

С постановления на наблюдаващият прокурор В.Б.М., М.Б.М. и Б.Е.С. са били задържани за срок до 72 часа. Съдът е приел доводите на Районна прокуратура гр. Плевен, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието. Налице е опасност и тримата да се укрият, както и да възпрепятстват събирането на нови доказателства по делото, с което да затруднят разследването в кратки срокове.

Действията по разследването продължават под ръководството на Районна прокуратура гр. Плевен от разследващ полицай.