Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

За Цветанов лоша дума няма да кажа, нашето е като 20-годишен брак

Ловчанската епархия даде орден на Борисов, посрещнаха го с аплодисменти в новия храм

С аплодисменти посрещнаха премиера Бойко Борисов в новия катедрален храм "Св.Св. Кирил и Методий" в Ловеч. Заедно с него е зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. На място е и кметицата на Ловеч Корнелия Маринова.

Катедралата е една от най-добре изрисуваните, коментира Борисов.

Ловчанският митрополит Гавриил благодари на премиера, че въпреки пандемията храмовете и църквите са останали отворени. Той връчи орден на Борисов за заслугите му за помощ на църквата.

Решението е на цялата епархия. Всички благодарим за вашата помощ и църковни заслуги, каза митрополит Гавриил.

Ние с политика не се занимаваме, но когато трябва да оценим помощта, сме длъжни да благодарим, каза още владиката и покани Борисов да посети и новото училище към храма. 

Припомняме, че в края на миналата година правителството отпусна средства за ремонт и довършване на храмове на територията на Община Ловеч в размер на 141 701 лева.

 

Няма да коментирам Цветанов, да вземе колкото иска гласове. Ние сме били 20 години заедно, това е като един брак  – той си има ново семейство, а при мен останаха децата. Лоша дума няма да кажа. Пожелавам му успех, заяви премиерът пред журналисти.

След като посети храма, премиерът се отправи към местна печатница, където обсъди мерките в помощ на бизнеса по време на пандемията.

                                                                                                                                                                                                                                          

После Борисов се отправи към друго предприятие в града.