Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Вчера, 20.09.2020 г. ни е напусналобичаният писател и автор на текстове на някои от най-известните естрадни хитове Димитър Керелезов

"С дълбока тъга ви съобщавам, че нашият обичан баща и съпруг Димитър Керелезов вчера ни напусна на 82-годишна възраст, за да отпътува при Бога!" Това написаха близки на писателя в профила му във фейсбук.

Керелезов е роден е на 7 май 1938 г. в София. Завършва българска филология в Софийския университет. Работи в Националното радио, в-к „Стършел“ и някогашното ДО „Театър и музика“.

Писателят е автор е на много известни текстове на песни на групите: „Щурците“ („Рок в минало време“), „Спешен случай“ („Карай, Джони“ и „Развод“), „Диана експрес“ („Сутрин“) и др. Написал е и думите на част от първите песни на Йорданка Христова („Делфините“), Бисер Киров („Събота срещу неделя“), „Тоника“ („Момчето от шлепа“ и „Карнавал“), „Домино“ („Един прозорец още свети“), братя Аргирови („Ненужен“) и на други групи и певци. Кръстник е (дал е името) на „Щурците“, и на няколко други рок групи, съчинил е името и на някои певици като Доника Венкова и Роксана Белева. С Роксана Белева има няколко хита, най-популярният от тях е „Не ми се прибира“.