Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

„Напускам президентската институция поради разминаване в оценките, методите и целите на политиката (не в конюнктурен смисъл). Благодаря на част от екипа, с който работихме. Продължаваме напред!“

Това написа преди минути във фейсбук Калоян Методиев, началник на кабинета на президента Румен Радев.

Мнозина свързаха решението му с присъствието му на банкета, който соцлидерката Корнелия Нинова организира в събота вечер в хотел "Самоков" на Боровец. Тя събра екипа си и най-близките си депутати и съпартийци, за да ги почерпи за победата си на първия пряк избор в БСП, но и за да стегне редиците им. Целта е била да изградят стратегията си за предстоящия конгрес този уикенд, за да могат да преборят опозицията за местата в бъдещия Национален съвет.

Методиев е бил изненадата на сбирката. А червени видяха в присъствието му знак, че ще е бъдещ водач на листа за парламентарните избори.

Ако това се случи, Методиев ще е вторият, напуснал президента Румен Радев заради място в червена листа.

Миналата година това направи предшественикът на Методиев като шеф на кабинета на Радев - Иво Христов. Той изненадващо влезе в листата на БСП за евроизборите и в момента е евродепутат. Поканата за листата му бе отправила лично Корнелия Нинова, а Христов не бе споделил решението си предварително с президента. Че Радев е бил изненадан стана ясно от пост на съпругата му Десислава за предателите.

Първа беше Елена Йончева, която изкара малко повече от две седмици като секретар за връзки с медиите.

На 10 февруари 2017 г. тя бе освободена с указ на президента по нейна молба.

Очаквайте подробности !