Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

"След като през вчерашния ден на няколко пъти част от протестиращите опитаха да пробият кордона и да палят сено, вечерта полицаите бяха обстрелвани със самоделни устройства, пиратки, камъни. В резултат от тези действия полицията реши, за да запази животи, част от агресивната тълпа да бъде изтласкана", заявиха от СДВР на извънреден брифинг. 

"Тактиката ни беше пасивна и щадяща. Няма как в продължение на дни част от организаторите да призовават за сбълъсъци с полицията и да не се стигне до такива сблъсъци. 

Палатковите лагери в един момент се оказаха много добро прикритие, складиране на самоделни взривни устройства. В един от лагерите колегите намериха коктейл Молотов, съобщиха още от СДВР.

В цифри от снощи: 126 арестувани, 60 човека са с криминални регистрация, 15 производства, 80 ранени полицаи с различни травми, изгаряния, контузи. Повечето от тях са прегледани в болница, някои са прегледани на място и са се върнали, казаха още от полицията. 

В 3 часа през нощта са били премахнати палатковите съоръжения. Процедурата е преминала без съпротивление от страна на протестиращите.