Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Имотът има 9 спални, 16 бани, басейн, тенис корт, голяма детска площадка, частен фитнес и кино

Сергей Гришин става скандално известен през 2018 г. с признанието си, че е точил руската банкова система

Белязания олигарх, както го наричат, използвал специално изчезващо мастило и спечелил 500 млн. долара

Меган и Хари отново успяха да се забъркат в грандиозен скандал, след като се оказа, че имението, което закупиха в тих район на Санта Барбара, е било собственост на мистериозния руски олигарх Сергей Гришин.

Бившите членове на кралското семейство платиха 11 млн. паунда за “Монтесито”,

за да са съседи на Опра Уинфри, Ащън Къчър

и Мила Кунис, като идеята им е да са далеч от нахалните папараци.

Бившата съпруга на руския магнат обаче разкритикува Меган и Хари, тъй като са налели пари в ръцете на един, по думите й, опасен човек. Анна Федосеева разказа пред вестник “Сън”, че за 11 месеца съвместен живот той е държал пистолет до главата си и й избил няколко зъба.

“Меган се бори за защита на правата на жените, но в моя случай това означава само да бъда жива и не е много разумно от тяхна страна имената им да се свързват с такива хора като Гришин”, коментира Федосеева.

Имението, което си купиха Меган и Хари, се състои от 9 спални, 16 бани, басейн, тенис корт, голяма детска площадка, частен фитнес и кино. То е построено през 2003 г. от канадския бизнесмен Тери Кънингъм. Направено е като френска къща, но е снабдено с технологични приспособления, които засичат дори идването на мъгла от океана, за да се задействат автоматично отоплителната и вентилационната система.

Имението "Монтесито" в Санта Барбара.
Имението "Монтесито" в Санта Барбара.

Това е втори дом за Меган и Хари, след като се ожениха преди 2 години. Първо се нанесоха в английското имение “Фрогмор котидж” до замъка Уиндзор. За да отговори на изискванията им, бе ремонтирано за 2,4 млн. паунда с пари на британските данъкоплатци. Те обещаха да върнат сумата, след като стана ясно, че няма да го използват, защото емигрират първо в Канада, а после в САЩ. Твърди се, че за покупката на новия им дом са разчитали на финансова помощ от принц Чарлз, но смятат да разполагат с достатъчно средства, за да се издържат сами. Даже вече сключили договори с продуцентски компании, които работят с Опра Уинфри и Мишел и Барак Обама за участие във филми и проекти с благотворителна насоченост.

Въпреки това обаче всички са изумени от факта, че Меган и Хари са успели да се свържат с руснак с такова реноме и да закупят имение от него.

Оказва се, че за

мистериозния Сергей Гришин

се знае изключително малко. През 2008 г. списание Finans го нарече “един от най-загадъчните руски банкери”, който направи първите си пари от продажба на електроника и бензин.

Руският олигарх Сергей Гришин.
Руският олигарх Сергей Гришин.

10 г. по-късно той вече е милиардер, съсобственик на RosEvrobank, рисков инвеститор и партньор на Goldman Sachs в проекта Malltech.

След средата на 2018 г. той се появи със страхотен скандал под светлините на прожекторите. В поредица от няколко видеа, заснети на частния му самолет Gulfstream, Гришин обяснява, че е източил руската банкова система през 90-те г. и е спечелил 500 млн. долара. Тогава дори

помоли Доналд Тръмп за убежище,

за да го предпази от мафията в Москва.

Белязания олигарх, както е известен Гришин, защото доскоро притежаваше имението, в което е сниман филмът “Белязаният” посочи, че по петите му тръгват висшите чиновници на Владимир Путин, с които той повежда война.

В едно от видеата мистериозният магнат обяснява, че е действа чрез измама с изчезващо мастило и е принуждавал руските банкери да използват писалка с полски дизайн, за да пишат чекове за 2 милиона долара.

Освен да печели, целта му била да срине напълно руската банкова система и да предостави данните на ФБР, които “и без това имали интерес от нарушенията в Русия”.

По-големият предполагаем грабеж включвал

финансови манипулации през Естония

по времето, когато Съветският съюз се разпада в хаос.

Любопитното е, че преди той да си признае, за тази измама всъщност беше обвинена чеченската мафия.

Малко след като скандалът утихна, Белязания олигарх даде официално обяснение за своите безумни признания.

“Тогава разбрах, че най-близките ми хора са били мошеници и под прикритието на приятелството са събирали информация за мен - посочва той. - Разбира се,

бях бесен и исках наказание за тях

Но не осъзнавах, че не е най-добрият начин, по който го правя. Оказа се, че и съпругата ми има участие, и й поисках развод.”

Всъщност Гришин винаги е имал сложни отношения с бляскави жени, дори се е забърквал и с порноактриси. Бил е женен поне три пъти според руските медии.

Последната му съпруга беше Анна Федосеева, която работеше в агенция за събития. Запознават се, след като тя организира празненство за рождения му ден.

Сергей Гришин заедно с последната си съпруга Анна Федосеева.
Сергей Гришин заедно с последната си съпруга Анна Федосеева.

За да бъде неотлъчно до него, тя се преместила от Санкт Петербург в Калифорния, а запазената му марка била да обсипва жените си с подаръци.

“Животът й се превърна в приказка

- получи чисто ново Bentley, обличаше се в кожи, посещаваше скъпи хотели и курорти”, отбелязват нейни близки.

Гришин и Федосеева се ожениха през март 2017 г. и се разделиха 11 месеца по-късно на фона на искания за връщане на неговите подаръци.

Адвокатът му Алексей Мелников по-късно каза: “Клиентът ми е похарчил над 5 милиона долара за нея, точната сума е трудно да се установи, тъй като подаръците бяха купени в различно време за рубли, щатски долари, евро и швейцарски франкове. През това време те бяха пътували до много места.”

Последваха съдебни действия, в които той поиска връщането на предполагаем заем от Анна и нейния бизнес партньор Дженифър Сълкес. Те обаче заведоха дело срещу Гришин заради заплахи за смърт и фалшив затвор.

Именно тогава Белязания олигарх публикува снимка на окървавеното си лице, с която твърди, че е бил обект на домашно насилие.

Скандалът остана в миналото и руският магнат започна да се среща с бившия модел Екатерина Логинова. Връзката между тях също приключи бързо.

“Гришин ме покани заедно с осеммесечния ми син и майка ми да живеем с него в САЩ и

скоро след това ми предложи брак

- обяснява Логинова. - Подари ми скъп пръстен на стойност няколко милиона рубли. Дори ми каза, че иска да се оженим. След това обаче замина за Москва, защото искал да осъди бившата си съпруга Анна Федосеева. След завръщането си започна да се държи изключително агресивно и напълно неадекватно. Преди това бях чувала странни неща от него, но не му бях обръщала внимание. Искаше да стане президент на САЩ. След като се върна от Русия обаче, излезе от релсите. Всеки ден повтаряше едно и също - как ще накаже бившата си жена, ще я вкара в затвора. В един момент

бях изплашена от омразата и жестокостта,

които Гришин бълваше. Събрах си нещата и се върнах в Москва с детето и майка си.”

Според руските медии Сергей винаги успява да свали красива жена, но отношенията им обикновено приключват по неприятен начин. Свикнал името му да се забърква в скандали, Белязания олигарх не изказа официално мнението си относно продажбата на имението на Меган и Хари.