Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Иван Гешев СНИМКА: Архив
Иван Гешев СНИМКА: Архив

Силистренски сайт пусна фалшива новина за претърсване на детски център, извършено по времето, когато главният прокурор Иван Гешев беше в града.

Във вторнник местният сайт "Силистренски бряг" публикува материал под заглавие: "Гешев в Силистра да бори битовата престъпност - обискиран е бил детски център "Биберон". След това се цитира собственичката на "Биберон", която твърди, че в центъра са били извършени обиски от представители на криминална и  икономическа полиция, които търсили акцизни стоки.  По този повод от полицията уточниха, че не са претърсвали детския център, а заведение в града, което носи същото име.     

МВР пусна следното уточнение.

На 11.08.2020 г. на територията на град Силистра е проведена специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност, включително установяване на акцизни стоки без бандерол. Действията са наблюдавани от Окръжна прокуратура – Силистра. В хода на операцията са били проверени десетки обекти. Не отговарят на истината твърдения, че обект на проверка е бил и детски център. За продажба на акцизни стоки, подлежащи на контрол, е проверен кафе-аперитив, носещ идентично наименование с това на парти-център. Призоваваме медиите да бъдат коректни в поднасянето на информацията за дейността на органите на МВР и да не подвеждат обществеността със спекулативни и неверни данни и твърдения.