Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Повдигнаха обвинение на земеделец за убийство на бизнесмен в Сливенско

Прокуратурата в Сливен повдигна обвинение на 36-годишен земеделски производител за умишлено убийство. Това съобщи на брифинг днес окръжният прокурор Пламен Стефанов, предаде БТА.

Мъжът с инициали И.Г. от село Панаретовци е с наложена постоянна мярка "Задържане под стража" за това, че на 20 юли е застрелял със седем куршума 45-годишния Стоян Стоянов от Сливен.

Убийството е извършено през деня в градина с овощни насаждения на убития, като след това трупът му е бил укрит в сух канал и затрупан с клони, каза директорът на ОД на МВР-Сливен старши комисар Димитър Величков. Тялото е било открито със следово куче. По думите на Величков, разкриването е било силно затруднено, защото близките на убития са го издирвали и са унищожили местопроизшествието.

Работи се по мотива за престъплението, като се счита, че вероятно става дума за имуществени отношения, които са имали помежду си обвинения и жертвата. Според прокурора, убийството е предумишлено, защото обвиненият се е подготвил за престъплението, оръжието на убийството е преправен газов пистолет, с изтрити номера, цев на "Макаров". Той е прикрил следите си, носел е силиконови ръкавици.

Извършителят не е криминално проявен. За извършеното престъпление законът предвижда наказание от 15 до 20 години затвор, доживотен затвор или затвор без право на замяна.