Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Агресорът изби два пъти телефона от ръцете на журналиста Полина Паунова .
Агресорът изби два пъти телефона от ръцете на журналиста Полина Паунова .

Наблюдаващ прокурор при Софийска районна прокуратура (СРП) привлече към наказателна отговорност 20-годишен мъж, за това, че е изтръгнал и впоследствие захвърлил зад огражденията мобилно устройство на журналист, съобщиха от прокуратурата.

Описаното представлява извършено престъпление по чл. 325, ал. 2 от Наказателния кодекс - хулиганство, отличаващо се с изключителна дързост.

Противоправните деяния са извършени по време на Национална конференция на политическа партия, проведена на територията на "София Тех Парк" на 5 август 2020 г.

Мъжът не е осъждан, няма предходни криминални прояви. Същият признава извършеното престъпление, като съдейства изцяло на органите на полицията и прокуратурата. В обясненията си е посочил, че лица, съпричастни към организирането на протестите, са му обещали заплащане, ако предизвика и извърши провокативни действия към участници в събитието на територията на "София Тех Парк".

Предвид високата обществена опасност на деянието прокурор от СРП е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа. Действията по изясняване на случая продължават.

Така арестуваните за агресия срещу журналисти по време на партийното събитие на управляващите вече са двама.

Разпитан е и възрастен мъж, който е проявявал словесна агресия. Разследването на случая се ръководи от Софийската районна прокуратура.