Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Стопкадър от видео, заснето от Генка Шикерова, на което се вижда как агресивен младеж взема телефона на журналистката Полина Паунова.
Стопкадър от видео, заснето от Генка Шикерова, на което се вижда как агресивен младеж взема телефона на журналистката Полина Паунова.

Журналистката от "Свободна Европа" Полина Паунова стана жертва на агресия малко преди да започне националната конференция на ГЕРБ в София Тех парк.

Видео, заснето от нея показва как младеж с черна шапка и черна маска на няколко пъти блъска телефона й, след нейни опити да му зададе няколко въпроса. Друго видео, заснето от Генка Шикерова пък показва повторен опит на Паунова да разговаря с младежа, той сграбчва телефона й и го захвърля към дърво.

Момчето не е с табелка на ГЕРБ, каквато носеха всички поканени на събитието, но никой не го изгони от там. Дори напротив беше част от младежка групичка, която бе в близост до сцената. По-късно същият агресивен младеж посегна на един от провокаторите на конференцията, който се опита да прекъсне речта на премиера Борисов.

ПП ГЕРБ категорично се разграничава от действията на група провокатори, които предизвикаха сблъсъци на Националната конференция на партията, която се проведе днес, 5 август 2020 г., съобщиха от пресцентъра на партията.

Членовете и симпатизантите на ГЕРБ през цялото време демонстрираха мирните си намерения и не провокираха агресия.

За съжаление, платени провокатори пробиха охраната на форума и влязоха в пререкания както с членовете на ГЕРБ, така и с протестиращите граждани. Бяха нападнати протестиращи, членове на ГЕРБ и журналисти.

Настояваме разследващите органи да разкрият всички факти и обстоятелства около днешните сблъсъци и виновните да понесат отговорност, се казва в съобщение от пресцентъра на ГЕРБ.

ПП ГЕРБ не е наемала допълнителна охрана за форума. Охраната бе осигурена от „София Тех Парк“, съобщават още от ГЕРБ.