Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СДВР: Няма физическо насилие при задържането на Петър Кърджилов Тони Тодоров, СДВР КАДЪР: bTV

Вдигаме с една степен тона, коментираме състоянието на обстановката. Преди час се случи инцидент, от няколко дни предупреждаваме за това. На “Орлов мост” възрастна жена с бастун е спряла при протестиращите и е изказала мнение. Един от протестиращите се насочва към нея и изхвърля съдържанието на чашата, която държи в ръката, след което тя му посяга с бастун. Трябва да анализираме тази ситуация и да преценим от коя страна е извършена провокация. Всеки ще носи отговорност за своето поведение. И двете страни са в първо районно, ще преценим кой е виновен. Това каза Тони Тодоров, зам.-директор на „Охранителна полиция" към СДВР, на брифинг в сградата на Дирекцията

Тони Тодоров потвърди, че задържаният е бившия пиар на Десислава Иванчева Петър Кърджилов.

"Не можем да говорим за физическо насилие. Абсолютно професионално задържане", допълни Тодоров.

"Снощи за пореден ден имаше жена с нетрезво състояние, беше влязла в ролята на служител на МВР и провокираше полицаите, караше ги да спират автомобилите и да проверяват шофьорите за алкохол и наркотици",  каза още той. 

"Разговорите протичат по друг начин, когато ги няма медиите, това вие го тълкувайте. Постоянно се говори с хората на протестите, днес следобед ще имаме по-сериозна среща с тях", каза още Тодоров. 

"Поради агресивното му поведение, беше наложително да му се сложат белезници", каза Тодоров за Петър Кърджилов.

"Има възможност да се пусне градския транспорт. Идеята беше да говорим. Не постигнахме никакво разбиране. С тези хора пред МС диалогът беше по-продуктивен. Всички граждани ходим на работа и трябва да си стигнем до работните места нормално", каза Красимир Димитров от Столична община, който сутринта преговаря с протестиращите.