Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Борисов забрани на ГЕРБ да се бият с протестиращите. "Боец" блокират резиденцията в "Бояна" Бойко Борисов

Младежи искали да го бранят от протести на БОЕЦ, "Да, България" и ДСБ, но ги спрял, коментираха от партийната централа

Премиерът Бойко Борисов е забранил на младежките структури на ГЕРБ провеждането на каквито и да било протести, митинги и улични акции.

Това обявиха от ГЕРБ пред "24 часа" в отговор на запитване дали младежи от партийния актив стягат контрапротест около държавната вила в столичния квартал "Бояна", в която живее министър-председателят.

За тази вечер блокада на вилата подготвят активисти на БОЕЦ, "Да, България" и ДСБ. Младежи от ГЕРБ също имали организация, така че да посрещнат антиправителствения протест. За да се избегнат всякакви сцени, които наподобяват сблъсъка на хората на Христо Иванов с активисти на ДПС на Росенец обаче министър-председателят наредил на активистите си да си останат по домовете.

"Няма да участваме в никакъв вид улично противопоставяне", обясниха от ГЕРБ пред "24 часа". Дори по улиците да има хора, които се представят като хора на партията, това със сигурност не са членове, обясниха още от ГЕРБ. Те били сигурни, че младежите щели да послушат Борисов и няма да организират улични акции.