Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Симеон Сакскобургготски
Симеон Сакскобургготски

Останах изолиран и в Швейцария 3 месеца, защото бяхме в Асизи по повод кончината на майка ми. Но човек трябва да бъде реалист и да се съобразява с дисциплината, каза пред Би Ти Ви Симеон Сакскобургготски.

Загрижен съм, като виждам, че има известни сблъсъци, човек трябва да има уважение към институциите, каза той и отказа да коментира отношенията президент - премиер. Последиците от COVID-19 ще са икономически, но България може да се справи, каза той. Преминаването към еврото няма да доведе до сътресения, смята Симеон.

От 70 години служа на тази страна, но човек трябва да е малко по-тих, по-дискретен. Разбира се, вече съм пенсионер, но един цар не се пенсионира толкова лесно.

Конституционният съд се произнесе, че двете хижи - Ситняково и Саръгьол, не са наша собственост, трябваше да ги предадем до март, но явно държавата не е най-добрият собственик, каза Симеон.

Той свързва Царска Бистрица с най-хубави моменти от детството си, но и такива драматични събития като последната среща с баща му, посрещането на регентите и т.н.

Титлата, която нося, ме е свързвала винаги с родината ми. Много е силна връзката с майка ми, тя беше царицата. Благодарен съм й дори за една плесница, когато бях 19.годишен, каза Симеон. Хората си мислят, че човек само се прави на цар, но ментета в тази професия няма, каза Симеон. Той не е очаквал, че ще се върне в България, още по-малко, че децата му ще видят страната. Посланието му към Българите е никога да не се отчайват