Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Главният секретар на МВР: Провокаторите на протестите не знаят кой им е врагът Ивайло Иванов

Ако попитате платените провокатори на протестите, аз съм сигурен, че те не знаят кой им е врагът. Това каза на брифинг главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Той посочи, че очаква и днес да има протестиращи, които ще опитат да влязат в конфликт с полицията. Това сочели сигналите, които вътрешното ведомство получавало.

Полицията няма да се намесва на протеста, ако не бъде нападната, обеща Иванов и се възмути от нападенията на протестиращи срещу униформени. "Полицаите стоят, те ги замерят с бомбички и бутилки. Защо, какво са виновни полицаите?", запита главният секретар. Той визираше случая, при който бомбичка избухна до крака на униформен вчера и го рани леко.

Обясни, че няма как униформените да се дръпнат и да нарушат кордона пред държавните сгради, както някои демонстранти искат. "Това не е демократично, не е правилно и не се допуска в нито една страна в света", каза Иванов и посочи, че това важи за всички държавни сгради - без значение дали е парламентът, Министерският съвет или президентстството.

Той призова демонстрантите днес да не нарушават обществения ред и да не провокират и обиждат полицията.