Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Окръжен съд - Кюстендил допусна изпълнение на Европейски заповеди за арест, по отношение на двама мъже от Община Дупница, издирвани от Италия.

Тричленен състав на съда допусна изпълнение на Европейски заповеди за арест, издадени от съдия по предварително разследване от град Сиена, Италия, по отношение на 24-годишния дупничанин Радослав Г. и 41- годишния Емил Ш. от с. Джерман. Срещу тях се води разследване за участие в организирана престъпна група за извършване на квалифицирани кражби, в съучастие с други лица, в няколко области в Италия.

И двамата издирвани от италианските власти мъже, заявиха пред съда: "Искам незабавно да бъда предаден в Италия."

Съдът потвърди взетите по отношение на Радослав Г. и Емил Ш. мерки за неотклонение "задържане под стража", до предаването им на компетентните власти в Италия.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

След пристигането в Италия, задържаното лице ще има право, в 10- дневен срок да поиска повторно разглеждане на наложената мярка. В срок от 5 дни след предаването му на италианските власти, лицето ще бъде подложено на разпит пред съдията наложил мярката и ще му бъде назначен служебен защитник, в случай че не е назначен частен адвокат, като и съдебен преводач с български език.