Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Антъни Иванов вероятно ще остане в САЩ
Антъни Иванов вероятно ще остане в САЩ

Най-добрият български плувец Антъни Иванов излезе с първи думи, след като се зарази с коронавирус на абитуриентски бал. Те явно са провокирани от словесни атаки по повода в интернет.

“Понеже чух и прочетох доста глупости от сорта на “кариерата му приключи”, “няма да плува повече” и т.н исках да ви кажа какво точно се случва. Имах температура един ден и след това не съм имал симптоми. В момента всичко е наред, нямам проблеми с дишането за съжаление на някой от вас.

Съжалявам, че съм добре, хаха. Нито ще спра с плуването, нито ще се откажа от мечтата си да изляза на финал догодина с българският флаг на гърдите ми. Така че на всички доброжелатели - дано вие не се разболеете наистина. Аз ще се върна още по-силен”, написа в профила си в инстаграм 20-годишният Антъни.

От 2017 г. насам той плува в общо 5 големи финала. В коронната си дисциплина 200 м бътерфлай той стана 8-и в света в голям и малък басейн.

На европейско ниво на 50-метров басейн също финишира 8-и, а на 25.-метров бе 7-и.

През 2017 г. пък Иванов спечели бронз на световното за юноши и така донесе първи медал на България от планетарен шампионат при мъжете въобще.