Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Треньорът по борба за обвинения в тероризъм: Детето не е никакъв терорист Мохамед Абдулкадер

За мен обвинението на Мохамед Абдулкадер за участие в терористично престъпление зад граница е пълна измислица. Това дете не е никакъв терорист и фактът, че го свързват с баща му не го прави терорист, заяви дългогодишният треньор по борба на 21-годишният обвиняем - Николай Дачев пред бТВ

Той подчерта, че Мохамед никога не е бил с нещо по-различен и от малък тренира борба.

Припомняме: специализираната прокуратура поиска постоянен арест за задържания за тероризъм в Бургас шампион по борба. 21-годишният Мохамед Абдулкадер е обвинен за участие в терористично престъпление зад граница.

„Той спеше в моята къща. Играл е с моето дете, ял е от нашата храна и изведнъж от едни снимки стана терорист“, разказа Николай Дачев, който познава Мохамед от 6 клас като добро и отговорно момче, винаги стриктно в тренировките. 

„Да, той позира, за да може да се покаже в Бургас какви оръжия има в Сирия. Той не е ходел постоянно там – веднъж в годината за 15 дни... “, обясни той.

Според него 21-годишното момче винаги е било възмутено от войната в Сирия. Дачев изтъкна, че той (Мохамед) не е искал да ходи там, но е искал да вижда баща си.

Треньорът показа снимки на бореца, когато става за първи път шампион на България.

„Защо не го задържаха в първия ден, когато се е върнал в България? Целият град го познава. Никой ли не забеляза нещо през това време“, запита той.

Лелята на задържания Мохамед е категорична, че племенникът ѝ не е терорист.