Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Единственият вход за подземния паркинг на мол "Сердика" е блокиран след пожар
Единственият вход за подземния паркинг на мол "Сердика" е блокиран след пожар

Защо няма два изхода от паркинга на мол "Сердика", питат посетители на търговския център, станали свидетели на пожар на ниво 2.

Минути преди 19 часа кола пламна на паркинга на мола на бул. "Ситняково". Сигналът постъпил в пожарната в 18,40 ч. За щастие, е изгасен бързо, но рампата е била блокирана и е цяло чудо, че не са изгорели още коли.

Веднага на паркинга на ниво 2 били изпратени два специализирани автомобила, които потушили горящия автомобил за 10 минути, но с цената на много наводнено имущество.

При инцидента не се е наложила евакуация на посетителите в търговския център. Няма и пострадали хора. Най-вероятната причина за пожара е техническа повреда.

Двигател на лек автомобил е почнал да дими към 18 часа днес на паркинга на ниво 2. Тя е имала технически проблем. Охраната е реагирала своевременно и е потушила инцидента, като на място след това е извикана и пожарната. Собственикът на колата я е изнесъл от паркинга. Няма други материални щети, казаха от търговския център пред "24 часа".

От запаленият автомобил обаче можеха да пламнат още коли, а шофьорите да се озоват в огнен капан заради липсата на втори изход, опасяват се клиенти. Според тях трябва да има втори подход към паркинга, защото инциденти винаги са възможни. При втори  изход ще е възможно да евакуират себе си и колите си безопасно при подобен случай.

От търговския център заявиха пред "24 часа", че изобщо не се е стигнало до пламъци и нужда от потушаване с вода. Двигателят на колата е почнал да дими още докато тя е влизала в паркинга и димът е потушен от охраната. Това е станало в 18,23 часа, а пожарната е пристигнала в 18,30. "При изгаждането на паркинга и на сградата са спазени всички регулации и за такъв тип паркинги не се изисква втори изход", казаха от търговския център. "Според протоколите за безопасност никой няма право да напуска търговския център с автомобил при подобен инцидент на паркинга", казаха също от търговския център. 

Огледът за пожара продължава и в момента. СНИМКИ: 24 часа
Огледът за пожара продължава и в момента. СНИМКИ: 24 часа