Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Трети случай на заловени нелегални мигранти в комион с дини разкриха в Пиринско.

Снощи петима мигранти са заловени на ГКПП "Илинден". Те били скрити в товарен камион, който е превозвал дини. По първоначална информация те са пакистански граждани. Двама от тях са имали документи и са били в лагер в Гърция, самоличността на останалите трима се установява. По случая е образувано досъдебно производство под наблюдението на Районна прокуратура-Гоце Делчев.

"Гранична полиция" ще направи пръстови отпечатъци, за да се установи самоличността. Товарният камион е с българска регистрация и е пътувал от Гърция за България. Шофьорът обяснил, че мъобще не е разбрал кога и как са се качили бежанците, но тепърва ще се установява дали е така.

В края на миналата седмица на ГКПП Кулата бяха засечени два подобни случая. В два камиона, пълни с дини, които пътували от Гърция за Полша, бяха намерени по петима мигранти. Оказа се, че наистина единият шофьор не е разбрал кога са се качили бежанците. Те признали, че са платили по 800 евро на трафикант, който ги накарал да чакат на паркинг заспиване на шофьора и им помогнал да се качат.