Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Арестите в Пиринско се напълниха при акция на полицията срещу наркоразпространението.

В сряда в Добринище е извършен личен обиск на 26-годишен, у когото е намерена около 0,73 грама марихуана. В града е проверен и лек автомобил "БМВ" с 32-годишен водач и 35-годишен пътник, като  полицейски служители на РУ-Банско са иззели около 0,70 грама марихуана. В хода на работата по случая е установен мъжът, разпространил намереното у 26-годишния и в лекия автомобил наркотично вещество, а именно 42-годишен от Добринище, като в обитавана от него къща в града са намерени и иззети: около 6,40 грама марихуана, полиетиленови пликчета и електронна везна. Лицата са задържани със заповед за задържане до 24 часа. Работата по случая продължава под надзора на ОП-Благоевград.

В Петрич пък е извършена проверка в постройка, обитавана от 27-годишен, като са иззети около 60 грама суха, тревиста маса и засадени тревисти растения с тегло около 20 грама, които след направен полеви тест са реагирали положително на канабис. Лицето е задържано със заповед за задържане до 24 часа.

Около 18 часа на главен път Е-79 в района на Благоевград, полицейски служители на Второ РУ-Благоевград, спрели за проверка "БМВ". У пътника, 25-годишен благоевградчанин, е намерена и иззета около 9,30 грама марихуана. В хода на работата по случая е проверено жилище в с.Полето, общ.Симитли, обитавана от лицето, където са намерени и иззети: 0,85 грама канабис, около 7,87 грама амфетамин, два гриндера и електронна везна. Мъжът е задържан със заповед за задържане до 24 часа. Образувано е досъдебно производство. Бързо производство е образувано срещу 18-годишен от гр.Благоевград. На 17.06.2020 г., от полицейски служители на 01 РУ-Благоевград е установено, че в пощенска кутия в жилищен блок в Благоевград, същият е държал около 4,4 грама суха, тревиста маса, реагираща положително на канабис.