Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Зам.-министърът на земеделието, храните и горите Атанас Добрев е с положителен тест за коронавирус, научи "24 часа". От министерството на земеделието категорично отказаха да потвърдят или не името на заразения си колега. Според потвърдена информация на "24 часа" от всички зам.-министри в понеделник е отсъствал само Добрев.

В неделя той се почуствал зле и днес е отишъл да се изследва. От ръководството на министерството обаче разбрали за положителния резултат едва в края на деня след проведен брифинг за журналисти от министър Танева и шефът на фонд "Земеделие" Васил Грудев. Така в сградата на агроведомството бяха освен служителите на ведомството и допълнително около 35- 40 журналисти и оператори, в т.нар. киносалон на министерството. За да се стигне до него обаче на практика се минава през половината сграда.

Така зам.-министър Добрев е всъщност първия човек от политическата власт у нас заразен с коронавирус. Досега имаше положителни случаи на депутати и в министерствата на МОСВ и МРРБ, но там бяха само на служители, но не и на ръководни кадри.

Сградата на Министерство на земеделието, храните и горите ще бъде затворена във вторник, като ще бъде извършена пълна дезинфекция, казаха от ведомството..

В сградата два пъти седмично се извършвала пълна дезинфекция, като последната е направена в края на работния ден в петък.

Текущата работа във ведомството ще продължи дистанционно, както и услугите за граждани. През утрешния ден ще бъдат тествани служителите.