Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Премиерът инспектира третата линия на метрото

Севделина прави страхотни неща. Не искам да влизам в играта. Гледам направеното - фантастични неща сме направили, никога не са правени. Не са могли. След месец и половина-два софиянци ще бъдат доволни. Червената бюлетина на Божков се вижда в сайта на Интерпол. Това е играта, кой да се състезава с нас. На човек с 18 обвинения ли да отговарям. Това каза премиерът Бойко Борисов за атаката на Васил Божков срещу пиара му Севделина Арнаудова след инспекция на третата линия на софийското метро.

Бойко Борисов и кметът на София Йорданка Фандъкова инспектираха третата линия на метрото в София. С тях бяха шефът на "Метрополитен" Стоян Братоев, министърът на транспорта Росен Желязков, финансовият министър Владислав Горанов и зам.-кметът Дончо Барбалов.

Пускането на първия участък от третата линия на метрото в София ще е през юли - август. Тогава обаче ще бъде пуснато 8 км трасе - от "Красно село" до "Хаджи Димитър".

Министър-председателят отбеляза, че около самата спирка "Красно село" също е облагородено.

"На старите станции се монтират преградни стени", каза Фандъкова, докато се возеха в новата линия на метрото в посока станция "Бул. България".

"На тази станция имаме клипове как цялата станция се напълни с вода, подземна река влезе вътре. Наложи се да излеем бетон и машината мина през бетона, за да влезе в станцията. Най-тежки бяха "Орлов мост" и "НДК", каза шефът на „Метрополитен“ Стоян Братоев. 

"Прекрасни неща правят. Фантастично е, подземен град. На 31 август със сигурност ще са минали всички тестове и изпитания. Много удобни, на по 2-3 нива, страхотни и инженерни и архитектурни неща са направили колегите. По време на социализма имаше 4 км тунели на 2 места. Сега имаме 42 км. Всеки км струва около 45 млн. евро на км, а в Европа същите влакове струват над 100 млн. евро", каза Борисов след излизане от метрото.