Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Районна прокуратура - Русе уведомява, че ОС – Русе е потвърдил взетата спрямо обвиняемото лице С.С.С., мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Той е привлечен като обвиняем по образуваното на 21.04.2020 г. досъдебно наказателно производство, за изнасилване, влизане в чуждо жилище и грабеж.

Припомняме, че мъж на 36 години е обвинен за тежко престъпление в русенското село Ценово, при което на 20 май т.г. бе изнасилена и ограбена 75-годишна самотноживееща жена.

Според прокуратурата престъплението е извършено около 23,00 часа на 20 май тази година. Сигналът постъпил в полицията в 10,40 часа на следващия ден. Мъжът проникнал с качулка на главата в дома на жената, като преди това спрял електричеството. Изнасилил я и откраднал 60 лева.

Мъжът бе задържан от полицията шест дни по-късно. При разпита жената го посочила като автор на престъплението. Познавала го от сбирки на религиозна общност в селото, които тя посещавала.

Определението на ОС - Русе не подлежи на обжалване. Разследването по случая продължава под ръководството на Районна прокуратура – Русе.

Досъдебното производство е взето на специален надзор от Окръжна прокуратура – Русе и от Апелативна прокуратура – Велико Търново.