Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

БОЙКО БОРИСОВ
БОЙКО БОРИСОВ

 Още днес ще се опровергае прогнозата за 20 % увеличение на парното. Това каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти по време на инспекция на завършения обходен път на Габрово, водещ към бъдещия тунел под Шипка.

За глупостта "20% увеличение на парното", "24 часа" първи написа.

Той припомни, че България е успяла да договори намаление в цената на природния газ с „Газпром“ в размер на повече от 42 % и то със задна дара, предава Фокус.

„Ще обсъдя с колегите, и без това им е изтекъл мандатът, смяна на КЕВР. Такива глупости не може през седмица-две да се говорят за такива неща. Говорят за бъдеще време, ако станело нещо, еди-какво си. Те излизат и казват: ще вдигнем с 20 % цената на „Топлофикация“. Да, през годините топлофикациите са задлъжнели много ,защото не вдигаха, и при Орешарски не вдигаха цената, и като всеки един продукт – това се плаща, допълни министър-председателят.

„КЕВР или ще влязат в час и ще говорят това, което реално имат, а не да ми правят прогнози и след няколко дни да ги опровергават”, закани се Борисов и добави, че мандатът на настоящото ръководство на регулатора изтича и той ще говори с народните представители по въпроса.

По думите на Борисов преговорите с „Газпром” са били изключително тежки, а КЕВР сега прави глупости.

Днес регулаторът трябва да обсъди увеличение на цената на топлото за София с 22%, с 15 до 18 на сто за Бургас, Враца и Разград.