Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Даниел Такев е един от успешно завършилите и реализирали се курсисти на СофтУни. Той се преквалифицира от офицер в армията в Quality Engineer и определено има какво да ни разкаже. Вижте вдъхновяващото интервю, което проведохме с него!

- Здравей, Даниел! Разкажи ни малко повече за себе си :)

- Здравейте! Моят професионален опит е доста нетипичен, тъй като след завършването ми в математическа гимназия, реших да стана офицер в армията. Така, макар да имах доста успех в Националния военен университет, скоро след стартирането на офицерската ми кариера, осъзнах, че не това е моето истинско призвание. Реших да се насоча към друга сфера, която да ми доставя истинско удоволствие, затова се върнах обратно към компютрите, като към днешна дата съм Quality Engineer в голяма българска компания. Занимавам се с автоматизирането на множество тестове и процеси за няколко големи сайта, което ми доставя голямо удовлетворение! Използвам JavaScript, Selenium, Docker и още много други технологии.

- Как започна историята ти със СофтУни?

- Като реших да сменям професията си през 2017 г., направих много подробно проучване на възможностите, с които разполагам. СофтУни ме впечатли с възможността за дистанционно обучение в удобно за мен време, както и с факта, че програмата по софтуерно инженерство е изключително практически насочена. В сектора се търси точно това - да умееш да прилагаш знанията си на практика, а не просто да притежаваш някаква диплома.

Преминах множество курсове, започвайки от програмата по софтуерно инженерство, впоследствие отворените курсове за QA, също и свободни семинари. В СофтУни имах шанса да се уча от наистина много сериозни професионалисти, които знаят как да те мотивират, за да не се отказваш от тази сложна материя! Също така, интензитета и обема знания са много добре изчислени, така че дори работещите хора да имат времето да асимилират наученото.

- Какво се промени за теб след СофтУни?

- В СофтУни се научих да анализирам внимателно и многоаспектно проблемите, с които се сблъсквам. Курсовете ми дадоха страхотна база, върху която да започна успешно развитие на кариерата си в областта. Придобих различен тип мислене - такъв, без който няма как да се справиш в тази сфера.

- Какъв е твоят съвет към бъдещите програмисти?

- Искам да дам множество съвети, но ще синтезирам само най-важните. Първо – не се съмнявайте във възможностите си! Всичко е въпрос на упоритост и много работа! Второ – разберете какво точно искате да постигнете в живота си и взимайте информирани решения. След това си поставете цели, обвързани със срокове, съответстващи на възможностите ви, защото всичко иска време и търпение. Друго много важно нещо е да не спирате да учите, да сте любопитни и да разширявате познанията си във всяка област, не само в IT технологиите! Освен това, трябва да имате подходяща среда – обградете се с по-интелигентни от вас хора, имащи същите интереси и с които можете да обсъждате какво сте научили. А това води до последния ми съвет – помагайте си с другите, бъдете приятели, а не конкуренция с тях! Всеки един успех в моя живот до момента дължа именно на тази ми нагласа към света!

- Пожелавам Ви да намерите работата, заради която с удоволствие да не се наспивате!

- Започнете и вие да пишете успешната си история още днес, като се присъедините към Programming Basics, който е вход към практически-насочената цялостна програма по софтуерно инженерство на СофтУни!