Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Огнян Янакиев
Огнян Янакиев

Обвинение за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди получи Огнян Янакиев. Той е подведен под отговорност заради побоя над столичната адвокатка Галя Гълъбова, която удрял пред 2-те й деца.

Наглото престъпление се случи на 24 април в с. Говедарци, община Самоков. Около 20 часа Гълъбова и едно от децата й слизали към центъра на селото. Адвокатката чула свистене на гуми отдалеч. Това била колата на Янакиев, която  за малко да ги блъсне. Гълъбова дори изскочила на пътя и ръкомахала, за да предупреди шофьора да намали. Според нея ударът се разминал на няма и метър. Шофьорът намалил за малко и продължил.

В центъра на селото юристката видяла автомобила и отишла да направи забележка на водача. Него го нямало, а седалката до шофьора седяло момиче. “Попитах я какво правят и казах, че са щели да убият детето ми”, разказа Галя Гълъбова пред “24 часа”. Когато момичето слязло, вместо извинение Гълъбова била нападната. 

Галя Гълъбова
Галя Гълъбова

“Ти по кой капак ще чукаш, к***о мръсна? Пази си детето!”, крещяла девойката, след което я ударила и заплюла в лицето. “Аз я избутах настрани, а тя почна да крещи и да ме обижда. Викаше: “Ще те пребием, к***о. Тогава усетих удар в главата отзад”, разказа адвокатката след побоя. Тя се хванала за страничното огледало на колата на Янакиев, който започнал да я рита в тила. “По инстинкт си закрих лицето. Усещах ударите и чувах как децата ми викат”, описва ужаса Гълъбова. Другият ѝ син бил там с приятелка на Галя и станал свидетел.

След нападението Янакиев бил задържан от МВР. Полеви тест показал, че е карал на два вида дрога. Тройна експертиза от кръв и урина обаче го оправда за шофиране под влиянието на наркотици.

След едномесечно разследване Янакиев вече е обвинен за побоя. Той е по хулигански подбуди. Ако бъде признат за виновен, 26-годишният мъж може да получи до 1 г. затвор или пробация. В момента е на свобода с мярка за неотклонение "подписка".