Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Коли на жандармерията има пред къщите на зам.-министъра на екологията Красимир Живков в Ботевград и Правец, съобщава сайтът botevgrad.com рано сутринта. 

По информация на "24 часа" тече акция на Специализираната прокуратура, която разследва висши държавни чиновници. Красимир Живков е два мандата кмет на Правец, а след това и областен управител на София. Работил е по проекти на ВиК структрата.

Красимир Живков
Красимир Живков

Акцията е започнала преди 6 часа тази сутрин. Най-вероятно тя е свързана с разследването за трафика на боклук от Италия, преполага botevgrad.com. Източници на "24 часа" потвърдиха, че става въпрос за вноса на отпадъци от Италия. Тази дейност е в сектора на Красимир Живков заедно с водите.

Живков не е единственият обект на интерес от разследващите в МОСВ. През януари беше арестуван вече бившият министър Нено Димов и обвинен за престъпления по служба във връзка с водната криза в Перник. 

Зам.-министърът Красимир Живков е отведен заедно с екип от прокурори в сградата на МОСВ в София, където също има акция. Още не се знае дали Живков ще бъде задържан както Нено Димов.  

От Министерството на околната среда казаха, че засега няма да коментират случая.