Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

РУМЕН РАЛЧЕВ
РУМЕН РАЛЧЕВ

Задържаният за убийството на Станка Марангозова офицер от НСО е бил на много ниско ниво в една от масонските ложи в България - калфа, и нямал реална възможност да ползва връзките си по тази линия, каза ген.-майор Румен Ралчев по Би Ти Ви в неделя. Ралчев е бивш служител на НСО и Велик приор на Ордена на Рицарите тамплиери в България. Подполковник Борис Иванов е офицерът, който е в ареста заедно с физическия извършител на убийството на Марангозова. В неделя Интерпол публикува и снимката на поръчителя Иво Масларов, който е бил в конфликт с Марангозова, убита на 10 октомври м.г. пред дома си.

Според Ралчев контактите на Борис Иванов със съдии, политици, прокурори и министри са създадени покрай работата му в НСО, а не в масонската ложа. Познавал задържания като скромен и ученолюбив. Иванов имал външен вид на научен работник, а не на бодигард. 

ИВО МАСЛАРОВ
ИВО МАСЛАРОВ

“Темата се преекспонира. В България има 14 масонски ложи - 6 мъжки, 1 женска и 7 смесени. Масонството е хилядолетно изкуство, което работи за душевно развитие, придобиване на много повече познания от по-широк спектър и една гаранция, че хората са коректни”, каза той. Ралчев припомни, че магистратите трябва да декларират участието си в масонските ложи, но нямало статистика колко съдии, прокурори и следователи членуват в тези организации. С гласуването на закона 99% от магистратите се оттеглили от ложите. 

Станка Марангозова
Станка Марангозова

Организаторът на убийството на Станка Марангозова - Борис Иванов, е в ареста заедно с човека, натиснал спусъка - Петър Костов. Третият участник в престъпната група - Венцислав, е пуснат в домашен арест. Както “24 часа” писа в събота, той е разказал всичко за престъплението и е уличил останалите от групата. Венцислав показал къде е хвърлен моторът на Петър след убийството, колко пари са взели от Борис Иванов за поръчката, както и за среща с Иво Масларов. В петък Костов и Иванов ще поискат от Военно-апелативния съд да бъдат освободени. (24часа)