Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Акушерката Емилия Ковачева в съда. Снимка Архив
Акушерката Емилия Ковачева в съда. Снимка Архив

Журналистите, заявили желание да присъстват на съдебното заседание във ВКС по делото срещу акушерката Емилия К. за опит за убийство на новородено бебе, ще бъдат допуснати в съдебната зала, съобщиха от ВКС

Съдебният състав на Върховния касационен съд по наказателно дело № 53/2020 г. срещу акушерката Емилия Ковачева за опит за убийство на малолетен с особена жестокост реши по време на насроченото за 22.05.2020 г. от 11.30 ч. (зала № 23) заседание по делото да бъдат допуснати заявилите желание да присъстват в съдебната зала журналисти, при спазване на съответните здравни мерки.

С оглед на предварително заявеното несъгласие на защитника на подсъдимата и повереника на частните обвинители и граждански ищци да бъдат заснемани, съдебният състав приема, че възможността за публично отразяване на процеса чрез видеострийминг не може да бъде използвана.

Според тричленния състав на Върховния касационен съд (ВКС) непосредственото присъствие на журналистите в съдебната зала и незабавното публикуване на протокола от съдебното заседание в пълна степен ще гарантира публичността на процеса.