Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Дни по-рано жертвата Владимир Скорчев направил забележка на млад мъж от фамилията, който щял да сгази количката с детето му

Тумба роми са причакали и пребили с бухалки пред дома му млад мъж в центъра на Видин, докато държи бебето си в ръце. Жертвата е Владимир Скорчев, брат на зам.-кмета на града и син на кмета на село Дунавци, става ясно от публикация във фейсбук на негов приятел. Побойниците са задържани и се води разследване от прокуратурата, научи “24 часа” от местната полиция. При нападението е пострадала и съпругата на Владимир Скорчев, която отнесла шамари от няколко ромки, които придружавали мъжете си. Инцидентът е от събота по обяд.

Този мъж също е бил сред нападателите
Този мъж също е бил сред нападателите
Няколко дни преди това млад ром с БМВ за 100 хил. лв. профучал с висока скорост покрай местно заведение и едва не помита една от служителките му. 5 минути по-късно паркирал на заден ход, а в същото време зад колата му бил Владимир Скорчев, бутайки детската количка с бебето. За да обърне внимание на шофьора, таткото пляснал с ръка по багажника, за да предотврати инцидент. Младият ром от БМВ-то скочил и започнал да заплашва Скорчев с побой, но мъжът не му обърнал внимание и отминал. Три дни по-късно, в събота, около 11 ч Владимир Скорчев извеждал децата си на разходка. Отпред вече го чакали 6 мургави здравеняци заедно с младежа от БМВ-то. 
Това е един от биячите
Това е един от биячите

Всички били въоръжени с палки и ножове. Когато видели Владимир, те се нахвърлили отгоре му. Бащата носел бебето си на ръце, но това не спряло нападателите. За да го предпази се свил, и поел първите удари с гърба си. В същото време от входа на блока излизала съпругата му с другото дете. Жената започнала да пиши, когато видяла, че мутрите бият мъжа ѝ, а той се опитва да спаси детето им. Тогава се нахвърлили и върху нея с шамари. В суматохата Владимир успял да й даде детето, което държи в ръцете си, и тя влязла във входа. Той остава навън и е линчуван от ромите. Боят продължил няколко минути и е заснет от охранителните камери на блока, в който живее пострадалото семейство. 

Фамилията парадира с луксозни коли
Фамилията парадира с луксозни коли

По случайност по същото време с колата си минал приятел на Владимир. Когато видял мелето, спрял и се притекъл на помощ. Набили и него, но вече двама, те успели да прогонят нападателите. Тумбата побягнала, но още същия ден 4-ма от тях са издирени и задържани в полицията.

Според местните побойниците са от голяма ромска фамилия, която наскоро се завърнала от Словения. Знае се, че се занимават с бизнес. В социалните мрежи парадират с килограми злато по телата си и лъскави лимузини.

“В XXI век, в страна от ЕС някой успява да планира и осъществи нападение над баща на две бебета в центъра на Видин в 11 ч на обяд. Това означава, че тези хора нямат никакъв респект от закона, нямат морал и място в нашето общество”, пише приятелят на Владимир Скорчев, който разказа историята във фейсбук. Той подчертава, че не иска етнически коментари, защото няма значение дали извършителите са роми, турци, българи, или хора от други етноси. Категоричен е, че ще следи случая и разследването по него, “защото от това зависи дали градът ни ще остане спокойно и добро място да отгледаш децата си, или ще се превърне в свърталище на престъпници”. 

Камери са заснели нападението.
Камери са заснели нападението.